Garmin вдига нивото с два нови велокомпютъра – Edge 1040 и Edge 1040 Solar

Моделите Edge на Garmin отдавна са се утвърдили като удобни и многофункционални електронни устройства, улесняващи колоездачите както в навигацията, така и по отношение на тренировки, запис на данни и свързаност. Двата най-нови уреда в тази серия предлагат повече от всичко и за всеки тип колоездач.

Функциите и възможностите на Edge 1040 са толкова много, че със сигурност няма как да изброя всички. По-скоро само ще ги групирам и ще акцентирам върху някои от най-важните за мен.

На първо място, Edge 1040 е първият велокомпютър на Garmin, който се предлага във вариант Solar. Чрез технологията Power Glass™ батерията на уреда може да се зарежда от слънчевата светлина, което увеличава издръжливостта ѝ до 42 минути на час в режим за пестене на батерията и до 20 минути на час при по-интензивно ползване. Сумарно това означава, че в зависимост от условията за каране Edge 1040 Solar може да издържи от 45 часа при по-интензивно каране до 100 часа при режим пестене на енергията.

Значително е подобрена и точността при позициониране, благодарение на multi-band GNSS технологията. Плътната дървесна покривка, високите сгради и дълбоките дерета вече не пречат на сигнала и Edge 1040 показва много по-прецизно местоположението ви дори при наличие на такива пречки.

Спортните възможности и функции на Edge 1040 са значително разширени – уредът може да ви предлага и да съдейства с информация в реално време при тренировките; да предсказва и да ви информира за собствената ви издръжливост, силни и слаби страни и поставени цели, за текущите ви показатели, както и за предстоящите по маршрута наклони, изкачвания и дистанции за преодоляване; да ви предупреждава за неща като хидратация и хранене и др.

За мен особено интересни са някои нови аспекти в навигационните функции. Edge 1040 е снабден с колоездачни карти, които не само показват пътя, но и акцентират върху популярни маршрути и точки в района, в който се намирате. Уредът ползва и огромната база-данни на Trailforks, т.е. можете директно да си изберете маршрут от тази най-голяма и специализирана МТБ платформа за велотрасета и пътеки. Навигирайки по даден маршрут, може да получавате предупреждения за предстоящи разклони, завои и точки; можете и да спрете временно навигацията, за да се отклоните от маршрута и да проверите нещо ново.

Реклама

Edge 1040 предлага свързаност и интеграция с множество други устройства, софтуери и продукти. Например със системата STEPS на Shimano за е-байкове, с устройства INREACH®, с тренажори Tacx, с приложението Garmin Connect и т.н.

Има и полезни неща като велоаларма, сигнализираща за неоторизирано движение/преместване на байка; засичане на инциденти с изпращане на съобщение до близък човек; възможност да следите местоположението на другарите си при каране в група и още много други.

Пълна информация за новите уреди и възможностите им може да намерите в сайта на Garmin за България:
https://garmin.bg/Новини/dva-novi-modela-gps-komputri-za-koloezdene–
https://garmin.bg/Edge-1040


Не забравяйте, че като читатели на MTB-BG.com можете да се възползвате и от 10% отстъпка за продуктите на Garmin, които са наши партньори от няколко години. За целта е достатъчно да попълните формуляра в тази страница и ние ще ви свържем с екипа на Garmin за България, за да се възползвате от намалението.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>