Нови и интересни продукти: лапата Barkeeper и други дребни неща от Bike Yoke

Bike Yoke станаха най-популярни със своите понижаващи колове за седалка (вижте впечатленията ми за един такъв от серията Revive), но това не са единствените продукти, които произвежда германската компания. Наскоро тя добави към предложенията си една лека лапа и още две интересни „дреболии“.

Лапата се казва Barkeeper и е за кормила с диаметър 35 мм. Теглото ѝ е само 80 грама (най-малката дължина с титанови болтове), което се дължи и на това, че компонентът е изработен като едно цяло, без отделни съставни части. Лапата първо е кована, после CNC фрезована. И двете скоби за захващане (към стержена на вилката и към кормилото) са с по два болта. Barkeeper се предлага в три дължини – 35, 45 и 55 мм. Всички те са тествани и покриват максималните стандарти за здравина и издръжливост, т.е. съвсем не става дума за олекотени ХС компоненти с ограничения в употребата.

Ограничение все пак има, но то е по отношение на това кои кормила могат да се промушат през скобата за кормилото. Според Bike Yoke повечето кормила с издигане до 30 мм би трябвало да са съвместими, но няма пълна гаранция за това.

Иначе цената на Barkeeper започва от 89 евро.

Реклама

В комбинация с тази интересна лапа (или пък съвсем отделно от нея) може да си купите още два дребни продукта.

Единият се казва Topper и е капачка за лапата, която също е изработена като едно цяло, т.е. същинската капачка е и глава на болта, който се завива в звездата/пеперудката, набита в стержена. Изработена е от алуминиева сплав, закалена, анодизирана и, както може да се очаква, много лека – само 5 грама. Цената ѝ е 14 евро.

Още по-интересна е дистанционната шайба (т.нар. спейсър) с името Aimy, чието място е под лапата. Височината е 8 мм, а цената 16 евро. Макар че тежи само 8 грама, това вероятно е много повече в сравнение с обикновен алуминиев или карбонов пръстен, защото Aimy включва и болт, чрез който се притяга към стержена. Именно този болт обаче добавя две много важни и полезни функции.

Едната е, че когато е затегнат, можете спокойно да разхлабите болтовете на лапата и да я регулирате, почистите, смените или каквото друго сте решили, без да се налага след това да регулирате отново хлабината в чашките. Другата полза е, че може да ползвате Aimy като референция за центровка на лапата и кормилото, ако например паднете и кормилото се завърти вследствие на удара в земята. В тези случаи Aimy би трябвало да остане в старото си положение и по него може да подравните лапата бързо и лесно.

https://www.bikeyoke.de/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>