Седмица на планинското колоездене в Алабак от 30 април до 8 май

Можете ли да издържите на 9 дни хубаво каране? Не знам колцина ще отговорят с „Да“, но тази възможност вече е на масата – в края на април и началото на май 2022 г. по едни от най-добрите пътеки и веломаршрути в България – тези над Варвара и Велинград, по склоновете на западния родопски рид Алабак.

Като казвам 9 дни каране, не си го представяйте като многодневен преход. Става дума за „модулна“ програма, позволяваща на всеки да избере какво, къде, кога и как да кара. За повечето от дните са предвидени както карания на самоход с водач, така и възможност за извозвания с транспорт до началото на пътеките. Всеки може сам да си направи идеалната за него програма, а таксата за участие се формира на същия принцип – според избраните от самия участник варианти.

Целта на сдруженията „Байкария“ и „Алабак“, които са в основата на тази МТБ седмица, е същата, която ги подтикваше в последните няколко години с помощта на десетки доброволци и помагачи да прочистят, подобрят и маркират десетки пътеки и маршрути за планинско колоездене в тази част на Родопите – да популяризират рида Алабак като една от най-добрите МТБ дестинации в страната. Който е карал там, се е убедил в това. Ако не сте, трудно ще намерите по-добър повод да го направите.

Затова погледнете подробностите в информационните страници, посветени на МТБ седмицата в Алабак:
https://bikeweek.alabak.info/
https://www.facebook.com/events/454672403110255/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>