BIKE Transalp 2022 ще е от 3 до 9 юли

В началото на юли 2022 г. около 1000 участници от цял свят ще застанат отново на старта на най-популярния многоетапен маратон по планинско колоездене на Стария континент, а може би и в световен мащаб – алпийското предизвикателство Maxxis BIKE Transalp. За популярното състезание това ще е 24-то издание, но както винаги, организаторите ще се опитат да предложат страхотни емоции както за дебютантите, така и за ветераните с по няколко участия зад гърба си.

В рамките на 7 дни състезателите, основно разпределени в отбори от по 2 човека, ще трябва преодолеят около 500 км със сумарно изкачване около 18 000 метра.

Маршрутът за Maxxis BIKE Transalp 2022 отново ще е съвсем нов. За първи път надпреварата ще започне в областта Източен Тирол и ще бъде там през целия първи етап от Лиенц до Зилиан. Брунек също е ново домакин и оттам участниците ще се изкачат до легендарния Кронплац – познат на много колоездачи, но не и като част от маршрута на Transalp. Разбира се, много градове от предишните маршрути, са включени и тази година – например Санкт Вижил – но до тях ще се стига или след тях ще се продължава по нови комбинации от пътеки и пътища. Резултатът от всичко това е маршрут, който не е бил каран до момента в историята на състезанието, и това е предпоставка за изненади и обрати в класирането. В него има по нещо за всеки – и дълги, технични пътеки за любителите на спускането; и изтощителни изкачвания за тези, които са готови да ги борят докрай; и дълги етапи за демонстриране на издръжливост. Всичко това е смесено по такъв начин, че да осигури поредна вълнуващ надпревара сред невероятните пейзажи, които предлагат Алпите.

Още информация за маршрута и етапите в Maxxis BIKE Transalp 2022 можете да видите тук:
https://bike-transalp.de/en/news/detail/route-preview-a-whole-new-hand-1/
https://bike-transalp.de/en/route/route-2022/

Реклама

За най-сериозните претенденти е предвиден и сериозен награден фонд – 20 000 евро ще бъдат разпределени между призьорите в различните категории.

Регистрацията отдавна е отворена на адрес https://bike-transalp.de/en/participants/registration-info/ и може би голяма част от местата вече са заети, но все още се приемат заявки за участие. Таксата е 999 евро и включва цял пакет от услуги, за които се грижи организационен екип от над 150 човека.

За всякакви подробности и допълнителна информация следете сайта на състезанието: https://bike-transalp.de/.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>