Rossignol навлиза на МТБ пазара с три алуминиеви модела

Френската спортна компания Rossignol, която е популярна в цял свят със своите ски и екипировка за зимни спортове, от 2022 г. ще продава и планински велосипеди. При това ще го прави по модела с директни продажби (поне за момента изглежда така), опитвайки се да предложи на потребителите достъпни цени по критериите на европейския и американски пазар.

За начало Rossignol започва с три модела, които (съвсем не случайно!) са прицелени в някои от най-популярните категории планински велосипеди.

Моделът Heretic е ендуро велосипед със 160 мм ход на окачването, който се предлага в три различни нива на оборудване – Deore (2799 евро), SLX (3599 евро) и XT (4699 евро).

Mandate е АМ байк със 140 мм ход и също е представен в три разновидности с цени от 2399 евро до 4399 евро.

Mandate Shift ще се бори в сегмента на е-байковете със 150 мм под и цени от 4399 до 6399 евро.

Няколко съществени неща са общи за всички тези модели:
– Рамките са от алуминиева сплав 6061, хидроформовани и със съвсем прилична, съвременна геометрия. Изборът е паднал върху този материал не само заради по-ниската цена, но и заради по-ниския въглероден отпечатък, твърди френската компания.
– Окачването е от типа Horst Link, четириставно, с кобилица и вертикално разположен шок – общо взето нищо нестандартно.
– Размерът на колелата е обвързан с размера на велосипеда – при най-малките размери колелата са 27.5, при останалите са 29-цолови.

Реклама

Освен в сайта на компанията, европейските потребители ще могат да видят и пробват на живо велосипедите Rossignol и в много от курортите на Стария континент, където компанията още от 2017 г. предлага велосипеди под наем със своята марка, възползвайки се от изградените партньорства и инфраструктура покрай ски-гардеробите през зимата. Важно е да уточня, че байковете под наем в курортите са с малко по-различна (бюджетна) окомплектовка, но въпреки това ще послужат като готова реклама за моделите в онлайн магазина.

Подробности за компонентите, геометрията и т.н. можете да видите в сайта на Rossignol: https://www.rossignol.com/bikes

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>