Maxxis промени конструкцията EXO+

Текст: Любомир Ботушаров
Снимки: Maxxis

Една кратка, но важна новина за всички, които обичат гумите на Maxxis. Наскоро производителят промени характеристиките и конструкцията на модификациите с означение EXO+. Това са най-вече АМ и ендуро гуми, при които се търси баланс между приемливо тегло и повишена защита от спукване.

Досега EXO+ означаваше следното: еднослоен каркас от плат с гъстота на плетката 120 tpi, комбиниран с два допълнителни материала, които да предотвратяват пробиви и разрези – EXO от външната страна на каркаса и SilkShield, интегриран в самия каркас.

Сега EXO+ вече е с еднослоен каркас от плат с гъстота на плетката 60 tpi. Това означава малко по-корава, малко по-здрава и малко по-тежка конструкция. От външната страна се запазва слоят EXO, който да предпазва от пробиви и разрези. Материалът SilkShield е махнат, но за сметка на това са добавени малки бутилови вложки около бордовете на гумата, които вкоравяват конструкцията в тази част и предпазват външната гума от прещипвания (и скъсвания вследствие на тях). Новата конструкция е с малко по-високо тегло – между 1 и 5 % в зависимост от модела на гумата.

Реклама

EXO+ продължава да заема място между EXO и DoubleDown, но за мен лично в момента адресира по-добре нуждите на карачи с АМ/ендуро велосипеди.

Тази промяна бе направена „в движение“, т.е. в момента на пазара има и от двата вида гуми с означение EXO+. Може да разпознаете новите по това, че сред надписите на стените им липсва „120 tpi“.

https://www.maxxis.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>