OneUp вече имат понижаващ кол с 240 мм ход

Развитието на понижаващите колове за седалка продължава във всички насоки, включително и по отношение на хода. Наскоро компанията OneUp, чиито продукти са сред най-харесваните в този сегмент заради комбинацията от надеждност, функционалност, избор между различни размери и поносима цена, добави към гамата си два нови размера – единият е супер дълъг с ход 240 мм, а другият е много къс и с 90 мм ход.

Разбира се, по-голям интерес предизвиква дългият кол, предназначен за най-високите планински колоездачи, които биха могли да оползотворят подобна разлика в нивото на седалката при спусканията. Той е със същия сменяем патрон, както и останалите размери, но за да подобрят коравината (с оглед на по-големия лост, който се получава при разгънато положение, и очаквано по-големите габарити на бъдещите собственици на продукта), OneUp са го направили с по-дълги втулки между двете тръби.

С този нов кол, както и с другите от това второ поколение, OneUp претендират да са постигнали възможно най-малка обща дължина за съответния ход, включително най-малка дължина на долната тръба на кола, с което се цели съвместимост с повече рамки.

Реклама

В това отношение другият нов кол, с 90 мм ход, се явява най-късият в каталога на производителя и един от най-късите на пазара. Той е предназначен както за ХС карачи, така и за АМ/ендуро любители, чиито рамки имат твърде къса и/или извита седалкова тръба, която не би могла да поеме по-дълъг кол.

Като се има предвид, че при всеки от понижаващите колове на OneUp ходът може да се намали допълнително чрез дистанционни втулки (всяка по 10 мм), които са включени в комплекта, то в момента продуктите им покриват диапазон от 70 до 240 мм ход.

Теглото на 240-милиметровия кол по данни на OneUp е от 648 до 812 грама (предполагам в комплект с команда и жило), а цената е около 240 евро без команда.

https://www.oneupcomponents.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>