Нови и интересни продукти: МТБ обувки Giro Latch

Latch e актуалният модел обувки на Giro за платформени педали и с него компанията е направила няколко подобрения спрямо предишни свои продукти в този сегмент.

Ето най-важното за продукта:

Подметката е изцяло преработена, като се започне от шарката и се стигне до каучуковата смес, разработена специално за целта. Грайферите изглеждат съвсем адекватни за ходене пеша по пресечен терен и в същото време осигуряват достатъчно пролуки за шиповете на педалите.

Във вътрешността на подметките има и слой от специална абсорбираща пяна, която да омекотява ударите при приземяване след скокове или при каране по силно пресечен терен.

Реклама

Горната част на обувките изглежда като изкуствена кожа, но от описанието на Giro става ясно, че това е материя от вида микрофибър. Във всеки случай става дума за синтетична материя, като едно от предимствата ѝ е, че изсъхва по-бързо, ако се намокри.

В предната част около пръстите обувките са подсилени чрез технология, наречена от Rockprint.

Стягането на обувките е с връзки, за чието затъкване е предвидено по едно ластиче върху езиците.

Цялостно дизайнът на Latch е доста изчистен и минималистичен – вероятно това е една от причините и за сравнително ниското тегло – около 670 грама за чифт (43 номер). https://www.giro.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>