Кулинарно предложение от МТБ-БГ: Сандвич с течен шоколад

Преди да си помислите, че съм сменил целевата аудитория на МТБ-БГ, бързам да уточня, че тази статия е изключение, макар че темата за храненето в никакъв случай не е маловажна, когато става дума за спорт и физическа активност. Аз обаче нито съм изявен спортист, нито пък си падам особено по диети и строги режими…

Както и да е, тук целта е друга – да ви споделя рецептата за едни сладки сандвичи (в буквалния смисъл на думата), които са вкусни, лесни за приготвяне и на всичкото отгоре могат да ви осигурят енергия по време на каране. Изрично наблягам на това, че тази статия е насочена изцяло към любители и „туристи“ и не е съобразена по никакъв начин с всевъзможните теории за здравословно и правилно хранене.

Аз лично научих тази рецепта от небезизвестния белгиец Уоутър Клепе, който за късмет на целокупното МТБ войнство в България се подвизаваше няколко години по нашите земи, печелейки общо взето всички ХС състезания, в които се записваше за участие. Но освен отличен състезател, Уоутър е и заклет МТБ приключенец, с когото неведнъж сме се навирали в храсталаци и дерета, търсейки нови и интересни маршрути. И точно при тези карания научих рецептата за сладките сандвичи с течен шоколад, които са изключително вкусни, когато си някъде насред нищото, а освен това дават едно усещане за ситост и за прилив на енергия.

Реклама

А рецептата е съвсем проста:

Купувате си някакво хлебче с пухкава/пореста структура на тестото – аз най-често използвам чабата (чиабата) или пърленка. Важното е, когато го разрежете на две по хоризонтал, повърхността да е с много кухини.

Другият важен продукт е течният шоколад – за да съм прецизен, официалното му наименование е лешников крем с какао или друго подобно. Аз лично предпочитам кремове, които са без палмово масло. 😉

Мажете двете половини на хлебчето обилно с лешниковия крем, така че да запълни кухините, и затваряте хлебчето, опаковайки го добре в найлоново или алуминиево фолио. Имайте предвид, че при по-високи температури (например през лятото) течният шоколад се разтопява, така че е важно да опаковате сандвича добре, за да не изцапате раницата си.

Останалото е….мммм-мляс!


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

One Response to “Кулинарно предложение от МТБ-БГ: Сандвич с течен шоколад”

  1. Стоян

    Към тази рецепта, ако се добави и маскарпоне към шоколада ще стане още по-бомбастично, пък и ще има енергия за по-дълго време :))

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>