Криви събития през 2022 г. – най-важните дати са ясни

2021 година още не си е отишла, но велоклуб „Крива спица“ вече обявиха най-важните си събития за 2022 г. (поне от моя гледна точка).

Перпендикулярната вселена ще бъде от 23 до 27 юли. Записването ще бъде отворено на 22 февруари и ще се случва по нова процедура. Регистрационната форма няма да има ограничение на местата и ще бъде активна 48 часа. Първите 100 човека, които се запишат в рамките на този период, ще имат запазено място в събитието. Освен тях, ще бъдат добавени и пет случайно избрани мъже, както и пет „случайно“ определени жени. Точно така е записано в блога на „кривите“, пък всеки да си го тълкува както иска. На практика това означава, че дори да не сте сред стоте най-бързи, с малко повече късмет може да намерите място под звездите във вселената.

24-часовият маратон е планиран за 10-11 септември. Класически дати, без изненади, но изненадите вероятно са запазени за по-нататък. Още сега обаче става ясно, че записването за това популярно и обичано състезание ще протече на две порции – ранно записване от 1 юни до 28 август и късно записване след 28 август, което обаче ще е с 50% по-висока такса за участие.

Реклама

А на 8-9 октомври ще се проведе отново една наистина уникална надпревара – 101 Sерпентини над Лъки. Записването за него ще е в периода 14 септември – 5 октомври, а аз започвам агитацията тук и сега: ако искате да видите истински майсторлък в карането или да демонстрирате такъв, при това в изключително приятелска и надъхваща атмосфера, не му мислете много! Има места и за участници, и за маршали (те също могат да пробват пътеката в събота), и за публика.

Всичко това, че и още, само че в по-метафорична и разчупена форма, можете да прочетете от първоизточника: https://kriva.org/izkrivyavania-prez-2022-godina/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>