Ловеч приема финала на Детските колоездачни серии през уикенда

Състезанието „Деца на колела“ тази година ще бъде и Държавен шампионат по спускане

На 11-12 септември в Ловеч, в емблематичния за града парк „Стратеш“, за осма поредна година ще се проведе велосъстезанието „Деца на колела“! Събитието е част от календара на Община Ловеч и се провежда под патронажа лично на кмета на града г-жа Корнелия Маринова.

Тази година състезанието освен в Българските колоездачни серии е включено и в календара на Българска Федерация Колоездене като Държавен шампионат по спускане за деца в категории до 10, 10-12 и 13-14 годишни и ще определи шампионите в тези възрастови групи за сезона.

По традиция събитието се радва на засилен интерес и се очаква в него да се включат над 100 участници от всички краища на България.  Съботния ден (11 септември) е отреден за състезанието при най-малките от 3 до 9 години, а в неделя (12 септември) ще се проведе състезанието за по-големите.

Организаторите на събитието подготвят две трасета в зависимост от възрастта и уменията на участниците – за най-малките леко трасе, без сериозни технични участъци, разположено около езерото в близост до градския зоопарк, по-което дори най-малките участници ще могат да изпитат удоволствието от каране на колело  и тръпката от състезанието.

За по-големите колоездачи от 10 до 16 години, състезанието ще бъде шести, финален  кръг от Българските детски колоездачни серии по спускане, а трасето е с дължина около 1 км и включва интересни технични участъци, като скокове, камъни, стълби, стръмни терени, виражи и други естествени и изкуствени препятствия.

Участието в състезанието е безплатно и в него могат да се включат всички желаещи деца и младежи, като е необходимо да се запознаят с правилата за участие в събитието и да се регистрират предварително онлайн на www.conceptcreative.org/kids.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в различни категории спрямо възрастта им– 3-5, 6-7, 8-9, 10-12, 13-14, 15-16 и 17+ годишни, като за всички победители има подготвени  медали и предметни награди от Skulls & Forks.  Всички участници ще получат грамота  за участие от община Ловеч и здравословен десерт от QuinBite.

Реклама

Програма

Събота, 11 Септември
10:00 – 12:00 – Регистрация | Езерото в парк Стратеш |
10:00 – 12:30 – Тренировки деца до 9 години
13:00 Старт състезание деца до 9 години
Награждаване след финала на състезанието
12:00 – 18:00 – Оглед на трасето за големи
16:00 – 18:00 – Регистрация | Езерото в парк Стратеш |

Неделя, 12 Септември
8:30 – 10:00 – Регистрация | Финална зона, Кожарски техникум |
9:30 – 12:00 – Тренировка
12:30 – Квалификация
14:30 – Финали
17:00 – Награждаване – Сцена площад „Тодор Кирков“.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>