Завърши осмото поредно издание на Elevation 999

От 3 до 6 септември в Пампорово и по пътеките над Смолян и Чепеларе се проведе осмото поредно издание на едно от най-трудните и интересни ендуро състезания в България – Elevation 999. Събитието бе част от календара на Българските ендуро серии и носеше точки на участниците за генералната ранглиста на турнира.

В събитието се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на България, както и представители от съседна Гърция. Състезанието се проведе в общо 4 дни – два тренировъчни  и два състезателни, като участниците в надпреварата трябваше да се справят с близо 25 км разделени в общо 8 специални етапи и още 30 км трансферни отсечки. 

Най-добър резултат и убедителна победа в 7 от 8 етапа постигна Стоян Върбанов от местния отбор Райдърс Юнайтед, който премина по трасетата с общо време от 37:01.75 минути и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбица в категория мъже елит. Втори и трети след него се класираха съотборниците му Йордан Илиев и Иван Кобуров, които също показаха отлично каране през цялото време.

При дамите най-бърза бе представителката на отбора на All Mountain – Мартина Григорова с общо време 52:30.94 минути, следвана от Ана Янкова и Станимира Пешева от NoBrainz.

При юношите надпреварата бе много оспорвана, а първото място с време от 39:50.74 минути успя да завоюва Костадин Паскалев от Райдърс Юнайтед.

В категория Мъже Мастърс над 35 години първото място се реши с разлика 93 стотни, а победителят не бе известен до финала на последния 8-ми етап. Александър Хаджиев отново от Райдърс Юнайтед  успя да изпревари представителя на петричкия отбор Виво и водач във временната ранглиста на Българските ендуро серии Георги Петров и да се класира на първо място в категорията. Трети остана Бойко Иванов.

При ветераните над 45 години класирането оглави Николай Начев, следван от Лъчезар Стаменов и Ангел Шуманов.

Победителите в отделните категории получиха награди от Пампорово АД, хотел „Перелик“, Yakima България, магазин All Mountain и Skulls & Forks.

Реклама

Междувременно сезонът в родопския ни курорт продължава, като без почивен ден работят лифтове №1 от Пампорово до Студенец , №2 от Студенец до Снежанка, както и Приключенски парк „Язовира“ и пързалката на писта „Стената“.

За всички гости на курорта и през есенните месеци остава отворен Туристически център Пампорово, който ще продължи да предлага на своите посетители богат избор на най-различни пешеходни и велотурове, екскурзии и други активности на открито. За всякаква допълнителна информация следете www.pamporovo.me, социалните медии на курорта или се обадете на тел. 070017702.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>