Бърнард Кър спечели за трети път Red Bull Hardline

За мен лично Red Bull Hardline е едно от най-бруталните състезания, които мога да си представя. Ще се опитам да обясня защо…

По принцип спускането в Световната купа е нереално – когато човек гледа на живо най-бързите спускачи на планетата, започва да изпитва сериозни съмнения относно законите на физиката. Дали пък и те не са подвластни на някакъв двоен стандарт – за простосмъртните да важат в едни граници, а за топ спускачите в други? А какво да кажем за екстремния фрийрайд? Падове по 8-10 метра, скокове по 10-20 в същата мерна единица, склонове с наклон, който изглежда по-скоро за начално ниво скално катерене… И ето, че преди години партньорството между Дан Атертън и Red Bull роди събитието Hardline, в което теренът е като за фрийрайд и като за мнооого техничен БОЧ, обаче скоростта и правилата са като за състезание по спускане. Пълна лудница!

Ако искате да се убедите в това, просто гледайте видеоклиповете от линковете по-долу. А сега ето един бърз обзор на най-важното от събитието.

Снимка: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool
Снимка: Samantha Saskia Dugon / Red Bull Content Pool
Реклама

Състезанието се провежда по склоновете на долината Дъфи в Северен Уелс, Великобритания. Там живеят семейство Атертън и там по-малкият брат Дан развива своя байкпарк.

Заради силните ветрове квалификацията в събота бе отменена и в неделя всичките 24 участници направиха финално спускане по трасето. Първото доста добро време бе на Матео Иникез – той се задържа доста дълго на „горещия стол“, чак докато Кейд Едуардс успя да го „детронира“ с преднина от 1.7 секунди. Скоро след това Лори Грийнленд подобри времето на Едуардс и задачата на последните участници стана особено трудна.

Кейд Едуардс; снимка: Samantha Saskia Dugon / Red Bull Content Pool
Лори Грийнленд; снимка: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

Не изглеждаше така обаче за двукратния победител Бърнард Кър, който през годините доказа, че точно такова трасе и формат пасват идеално на неговите умения и стил на каране. С време 2.33.533 той превзе подиума на Hardline за трети път. Не мога да намеря точните думи, за да окачествя това постижение…

Бърнард Кър; снимка: Dan Griffiths / Red Bull Content Pool

Red Bull Hardline е състезание, което трябва да се гледа, а не да се „чете“. Затова ето три бързи линка от излезлите до момента:


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>