Cube Stereo 150 C:62 Race е новият ми „служебен“ велосипед

Здравейте! Щастлив съм да се похваля, че от днес основният велосипед, с който ще ме виждате по пътеките, е този красавец от Cube Bikes:

Моделът е Stereo 150 C:62 Race – с карбонова рамка, 150 мм ход на окачването и 29-цолови колела. Тепърва ще го виждате на хубави места по близки и далечни маршрути и в обученията на Велоучилище МТБ-БГ.

Приключвам с хвалбите дотук, защото целта на тази статия е друга – тъй като това е нов тип партньорство за мен, държа да декларирам пред читателите на МТБ-БГ неговите граници, за да не пораждам съмнения за някакъв тип недобросъвестност.

Велосипедът ми е предоставен за ползване от Bike Center (представителите на марката за България) заедно с допълнителна екипировка, а моят ангажимент е да популяризирам марката най-вече чрез каране, а също и чрез публикации в личния ми Facebook профил, Instagram и т.н. Знаете, сега така е модерно. И макар че повечето ми ангажименти са в лично качество, наричам байка „служебен“, защото по отношение на планинското колоездене личното и служебното при мен в по-голямата си част се сливат. Подкрепата от Bike Center и Cube Bikes е насочена на практика към две от основните дейности, които развивам чрез МТБ-БГ – едната е проучването и описването на нови маршрути за планинско колоездене, а другата са обученията и курсовете. Тъй като и за двете неща е необходим надежден велосипед, това ще бъде Stereo 150 C:62 Race. С него Bike Center стават и основен партньор на Велоучилище МТБ-БГ за този сезон, което е свързано с допълнителни изненади за участниците в някои от курсовете оттук нататък.

Партньорството с Bike Center обаче НЕ обхваща медийната част от дейността ми – публикуването на статии, новини, ревюта, видеоклипове и т.н. С други думи, нямам нито ангажимент, нито намерение да публикувам повече статии за Cube или за Bike Center, да ги рекламирам по някакъв скрит или непочтен начин, да ги фаворизирам спрямо други марки и търговци и т.н. В това отношение те си остават „на равна нога“ с всеки друг търговец или рекламодател.

На практика байкът ще присъства в блога MTB-BG.com и в МТБ Справочника дотолкова, доколкото е присъствал и всеки друг байк, който съм имал – чрез снимки по маршрутите, чрез някои Снимки на деня (когато се намери кой да ме снима в героична поза), като тестов велосипед за някои компоненти и т.н. Разбира се, ще напиша за байка и за другите продукти ревюта в рубриката „Изпробвано“ и, както винаги, ще се постарая те да бъдат подробни и обективни – всеки е свободен да прецени дали да се довери на мнението и впечатленията ми, или не.

Сигурен съм, че за повечето редовни читатели на МТБ-БГ всички тези уточнения вероятно бяха излишни, но също така съм сигурен, че именно те ще разберат защо се чувствам длъжен да ги направя открито и честно.

А сега мисля да се порадвам още малко на новия си байк…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>