Нови продукти от Truvativ – кормила и лапа Atmos, ръкохватки Descendant

Пролетта е периодът, когато се появяват най-много нови продукти, дори и в ситуация като сегашната, когато индустрията видимо изнемогва с производството и доставките под натиска на огромното търсене и смущенията в търговската верига, предизвикани от Covid пандемията. Поредните нови предложения от страна на групата Sram включват продукти, свързани с управлението на байка.

Кормила Atmos

Atmos е серия от продукти, предназначени за крос-кънтри и за леки АМ велосипеди. При нея фокусът е върху теглото, но без да се пренебрегва здравината и функционалността. Новите предложения тук включват четири кормила и една лапа.

Най-лекият продукт в серията е карбоновото право кормило ATMOS CARBON FLAT BAR с тегло 190 грама. То е с модерни параметри, включващи 760 мм дължина и 9° извивка назад. Може да бъде скъсено с до 40 мм от всяка страна. Диаметърът му в центъра е 31.8 мм, а препоръчителната цена за Европа е 170 евро.

Реклама

Със същите размери е и правото алуминиево кормило ATMOS 7K FLAT BAR, изработено от алуминиева сплав 7050. Единствената разлика е, че тук допустимото скъсяване е до 30 мм от всяка страна. Теглото е 250 грама, а цената 72 евро.

В серията има и две извити кормила от същата алуминиева сплав, с дължина 760 мм и отново с тегло около 250 грама и цена 72 евро. Издигането им е 10 или 20 мм. 

Atmos 7K

Лапата ATMOS 7K е най-интересна с това, че към нея има интегрирана стойка за монтаж на камера GoPro или на друг аксесоар, ползващ подобен захват. Както показва името, този продукт също е от алуминиева сплав, макар че теглото не е посочено – вероятно защото то ще варира в зависимост от дължината, която може да е 40, 50, 60 ,70 ,80 или 90 мм. Лапата е с наклон 6° (обърната нагоре или надолу), скоба за кормилото 31.8 мм с 4 болта Torx T25. Препоръчителната цена за Европа е 78 евро.

Ръкохватки Descendant

В серията за ендуро, спускане и фрийрайд Descendant виждаме нови ръкохватки в няколко разцветки. Скобата за притягане към кормилото е само една (от вътрешната страна), което осигурява повече място за захват на ръцете. Каучуковата смес е мека и издръжлива, а орелефяването с надлъжни „бразди“ също допринася за повече комфорт и добро сцепление. Препоръчителната цена за Европа е 32 евро.

https://www.sram.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>