Предстоящи събития през април 2021

Календарът на МТБ-БГ вече е доста пълен, но тъй като при новия сайт събитията не излизат като новини на началната страница или другаде, реших през 2021 г. да пускам (поне през активния сезон) едно такова обобщение и подсещане какво се задава през следващия месец. Разбира се, то няма да е изчерпателно, защото в Кълендара съм въвел само събития, които са обявени и са стигнали по някакъв начин до мен – в епохата на социалните мрежи няма как да съм сигурен, че съм видял всяко състезание или организирано каране в знайни и незнайни Facebook страници, но ако съм пропуснал някое мероприятие, всеки организатор може да ми прати линк към сайт или страница на адрес [email protected] . Също така, има карания, които се обявяват едва няколко дни преди провеждането им (включително курсовете на Велоучилище МТБ-БГ), така че най-добре е да поглеждате календара поне веднъж седмично. 😉

И така, на 3-4 април, точно по изборите, Biking Tours ще правят официално откриване на сезона по пътеките и пътищата над Калофер. И веднага след това откриване започват една ударна серия от събития и карания, някои от които ще траят по цяла седмица. Първо ще има детски лагер в Родопите, после 8-дневна ваканция в Кападокия, а към края на месеца уикенд в Средна гора и после каране в Сакар, което ще „закачи“ и първите дни на май.

Крива спица отложиха първото си Перпендикуляче, което ще е в Източните Родопи, за 10-11 април, а седмица по-късно ще бъде и второто – пак там, но по други места и пътеки.

Байкария също предлагат четиридневно родопско приключение в средата на април, само че те ще „налазят“ едни напълно непознати територии в най-югозападната (българска) част на тази планина, по границата с Гърция.

И не на последно място, Nomad Team също ще открият велосезона официално в средата на април, така че точно тогава ще е цяло чудо човек да не си намери вариант за организирано каране.

Реклама

Няма да липсват и състезания! Това твърдение, разбира се, е малко под условие, защото може ли някой да предвиди кога и какви точно ще са ограничителните мерки във връзка с коронавируса? Но все пак, за момента се очаква „Търново Ултра“ на 10-11 април, „Байк и рън за Чепън“ на 17 април и „Предизвикай Странджа“ на 18 април. „Великденският маратон“ на велоклуб „Зарата“ е насрочен за 24 април, тогава ще е и „Велообиколката на Лозенска планина“.

Допълнителна информация за всички тези събития можете да намерите чрез календара на МТБ-БГ: https://mtb-bg.com/events/2021-04/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>