Велопарк Златица ще е домакин на първия кръг от Vivacom Downhill сериите

Приятна изненада за всички любители на спускането! Клуб „Свободно измерение“ съвместно с „Колоездачен клуб Хоталич-Севлиево“ организират състезание по спускане по култовото трасе над Златица. Датите на състезанието са 8-9 май 2021 г. To ще бъде първи кръг от Vivacom Downhill Series.

Ето още малко подробности от организаторите:

Първоначалният замисъл бе да се организира един грандиозен байк фест, който да включва и кръг от сериите по XCO (крос-кънтри олимпик), и състезание по ендуро, и състезание по DH. Но много бяха факторите, които не позволиха това да се случи. По тази причина остана само вариантът със спускането.

По-старите карачи помнят емоциите около състезанията, които се провеждаха в Златица преди време и ние мислим, че е време да възстановим старите традиции. Плановете на месния клуб са да изградят един поддържан и добре изглеждащ европейски байк парк. Природните дадености позволяват изграждането на няколко трасета с различна степен на трудност по Downhill, Enduro и XCO. Клубът разполага с подкрепата на общината и месния бизнес и само времето ще покаже доколко тази мечта ще се превърне в реалност.

Дори и сега наличните трасета събират доста желаещи да карат по тях, а състезанието се очаква да бъде епично!

За повече подробности следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/195037422155901/

Реклама

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>