Трето поколение Trail 429 от Pivot Cycles

Олeкотен АМ велосипед или дългоходов и агресивен ХС байк? И двете определения пасват еднакво добре на новия Pivot Trail 429, който се явява трето поколение на този модел.

Ето набързо най-важното:

  • Съвременна All Mountain геометрия с малък челен ъгъл, голям ъгъл на седалковата тръба и просторен преден триъгълник.
  • Възможност за допълнителни фини настройки в геометрията както чрез обръщаема вложка (чип) при една от ставите на окачването, така и чрез „повдигаща“ долна чашка в кормилната тръба.
  • Стандартно велосипедът е предназначен за 29-цолови гуми с широчина до 2.6 инча, но може да го карате и с 27.5+ с широчина на гумите до 2.8 инча. Повдигащата долна чашка се добавя най-вече при окомплектовка с 27.5+.
  • 120 мм ход на окачването DW-Link, оптимизирани за работа с пневматични задни амортисьори, така че да осигурява отзивчивост, комфорт, достатъчно поддръжка при силно пресечени терени и ефективност при педалиране. Pivot изрично наблягат на това, че кинематиката на Trail 429 не е подходяща за шокове с метална пружина.
  • Карбоновата конструкция тип Hollow Core осигурява ниско тегло, но рамката е проектирана и за достатъчно високи натоварвания. Общото тегло на рамка + заден амортисьор при размер М е 2.7 кг. Една от по-леките и скъпи окомплектовки на Trail 429 тежи около 12 кг.
  • Рамката използва универсалното ухо за заден дерайльор на Sram, както и накрайници за дискова спирачка Post Mount за 180 мм диск.
  • Задната проходна ос е с дължина 157 мм; респективно, курбелите също трябва да са съобразени с това и да са с линия на веригата между 55 и 57 мм.
Реклама

Trail 429 се предлага в над 10 „заводски“ окомплектовки, като някои от тях включват вилка и заден амортисьор с технологията Live Valve от Fox, която позволява окачването да се саморегулира електрически в зависимост от терена. Най-скъпият (засега) вариант е именно с такова окачване, както и с пълен комплект безжични електрически компоненти Sram AXS. Ако искате толкова модерен байк, ще трябва да се бръкнете доста дълбоко и да приготвите 13 799 евро. По-обикновените сглобки струват около 7-8 хиляди евро, а се очакват и една-две, които ще са около 6000-6500 евро. Може би тук е мястото да пусна реклама за потребителски кредит?

В сайта на Pivot Cycles можете да намерите още подробности за Trail 429, а ако предпочитате информацията във видео формат, можете да избирате между цели три клипа: кратък, подробен и красив.

https://www.pivotcycles.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>