Shimano става партньор на UCI до 2024 година

Shimano обяви, че подновява и разширява партньорството си с Международния колоездачен съюз (UCI), което датира още от 1999 г.

Японската мега-компания и до момента поддържаше тясно сътрудничество с UCI, особено по отношение на някои състезателни серии. Сега тези отношения ще бъдат издигнати на още по-високо ниво, тъй като компанията става глобален партньор на световната федерация по отношение на всички видове колоездене. Двете страни се обединяват около общи ценности като: развитие на колоезденето във всичките му форми (като спорт, като развлечение и почивка и като начин на придвижване); подкрепа на разнообразието сред хората, които карат велосипеди; насърчаване на здравословния живот чрез колоездене. Значителен брой нови инициативи, подчинени на тези цели, ще бъдат представени като част от събитията на UCI през следващите три години.

Новият статут на Shimano е свързан с редица ангажименти, които японската компания ще изпълнява в периода 2021-2024 г. Много от тях ще са свързани със световните първенства във всички колоездачни дисциплини. Такава е например програмата за неутрално подпомагане, в която опитни механици на Shimano осигуряват техническа помощ по време на различни международни състезания, без значение кои са спонсорите на нуждаещият се от съдействие състезател. На място феновете ще могат да пробват и различни продукти на японския производител. Shimano ще се включи и в различни програми и проекти на UCI, които целят популяризиране на колоезденето сред различни целеви групи. Двете страни ще си сътрудничат и в подпомагането на научни изследвания от общ интерес.

Реклама

Любопитен факт е и това, че новото партньорство започва в година, която е юбилейна и за Shimano (компанията е основана през 1921 г. от Шозабуро Шимано и започва да произвежда храпови механизми за велосипеди), и за UCI (през 1921 г. е било проведено първото Световно първенство по шосейно колоездене в Копенхаген, Дания).

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>