Instinctiv Bikes правят дебюта си със серията М

Байкът на горната снимка тежи около 15 кг и изглежда като един от онези нови олекотени е-байкове с компактен мотор. Само че това, което се вижда при средното движение, не е електродвигател, а скоростна кутия Pinion. Instinctiv идват от Нидерландия и решават първият им модел да е именно с такъв тип предавателна система.

Карбоновата рамка има доста отличителен дизайн, което е закономерно с оглед на това, че именно такава е професията на създателя на марката Андреас Нол. Струва си да се отбележи, че 7% от композитния материал е рециклиран, с което Instinctiv се опитват поне малко да подобрят „екологичността“ на продукта си. Отвъд естетиката и етиката обаче, има и доста технически детайли, които заслужават внимание.

На първо място, Instinctiv са направили някои подобрения (от тяхна гледна точка) по системата на Pinion – разработили са свой собствен обтегач за веригата и палцова команда, заместваща стандартната въртяща се команда (тип Grip Shift) за тази скоростна кутия.

Окачването също е замислено в унисон с цялостната концепция за нисък център на тежестта. Многозвенната система, наречена Puma и чакаща патент, е от типа Horst Link, но компактните ставни връзки, задвижващи задния амортисьор, са това, което е позволило на Instinctiv да постигнат характеристики, които според твърденията им превъзхождат повечето им конкуренти. Скоростната кутия, т.е. липсата на външни предавки и следващото от това постоянно пространствено разположение на веригата, също допринасят за по-добра работа на окачването в някои аспекти.

Реклама

Серията М включва три байка, които споделят общ преден триъгълник, но различна задница. По този начин можете да поръчате велосипеда с 27.5 или 29-цолови колела, както и с 29 отпред/27.5 отзад. В последния случай геометрията е малко „по-отпусната“.

Цената на този футуристичен байк е 7499 евро, а за повече подробности можете да погледнете тук: https://www.instinctiv.bike/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>