MAXXIS BIKE Transalp се завръща през юли 2021 г.

След принудителна почивка през 2020 г., едно от най-популярните многоетапни МТБ състезания, BIKE Transalp, ще се проведе за 23 път от 4 до 10 юли 2021 г. Началото ще е в Наудерс, а финалът в Рива дел Гарда. Известната надпревара, прекосяваща някои от най-красивите части на Алпите, ще изправи участниците пред маршрут с дължина 577 км и сумарно изкачване 18 875 м. Участието ще е възможно както в класическия формат – отбори от двама, така и във вариант соло.

С оглед на все още сложната и непредвидима епидемична обстановка, при която мерките и ограниченията се променят постоянно, организационният екип на състезанието е готов да се адаптира бързо. В тази връзка са променени и условията за отказ от участие – безплатен отказ, без изтъкване на каквито и да е причини, ще е възможен до 15 май 2021 г., а тези, които се окажат възпрепятствани конкретно заради Covid-19, ще могат да получат обратно таксата си дори и след тази дата.

„Едно е ясно: всички виждаме, че регулациите се променят постоянно и бързо“, отбеляза Ян Лешински, който ръководи целия проект. „Затова и ние постоянно актуализираме мерките и действията си в съответствие с всички законови изисквания и в тясно сътрудничество с местните власти.“

Реклама

Първото състезание BIKE Transalp през 1998 г. беше откривателски тур, пътуване в неизвестното. 23 години по-късно вече не е лесно да се намерят непопулярни и не толкова известни маршрути, но все пак е възможно. „Маршрутът за 2021 г. е един от най-дивите и най-оригинални историята на BIKE Transalp“, обяви директорът на състезанието Марк Шнайдер, който ревизира планирания за 2020 г. маршрут, в резултат на което той стана още по-див и приключенски. Новото трасе ще покаже на участниците колко големи са Алпите и колко много потайни пътеки все още могат да бъдат открити. В същото време, няма да бъдат спестени и пътеките, които са специално проектирани за планинско колоездене – от тях също ще има достатъчно.

Стартовата такса за състезанието е 899 евро. В нея са включени професионално времеизмерване, спасителни отряди, кетъринг, транспортиране на багажа, фланелка за всеки успешно завършил и още много други „екстри“, характерни за едно професионално организирано състезание. За участниците под 23 години таксата е по-малка – 699 евро.

През 2020 г. трябваше да има участници и от България, включително и медиен отбор на MTB-BG.com (Бойко Танчев и Влади Гюров). Всички регистрирани за отмененото тазгодишно състезание могат да презапишат участието си за 2021 г., така че се надявам сред хилядата участници на старта да има и български имена.

Повече информация за състезанието и маршрута, включително височинни профили, може да намерите тук: https://bike-transalp.de/.

Регистрацията е отворена на адрес: https://bike-transalp.de/en/participants/registration-info/.

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>