Canyon представи 29-цолова версия на Spectral

За най-новия си байк Canyon казват следното: ако трябва да имате само един байк в гаража си, това е Spectral 29 CF!

Както вероятно знаете, дори и в 27.5-цоловия си вариант Spectral е един от най-популярните и универсални модели на германския гигант за директни продажби Canyon. 150 мм ход на окачването, съвременна (прогресивна, както е модерно да се нарича) геометрия, карбонова рамка и внимателно подбрани компоненти – рецептата е добре изпитана и харесвана от много планински колоездачи.

Реклама

С добавянето на 29-цолови колела байкът става още по-стабилен на скорост, но според създателите му запазва и игривостта си. Челният ъгъл е 64.5 градуса, а седалковият 76.5. Тези стойности, както и височината на средното движение, търпят лека промяна при завъртане на вложката при захващането на шока, което може да направи геометрията малко „по-отпусната“ или „по-изправена“.

Рамката е изцяло карбонова – както предният триъгълник, така и задният. Засега няма алуминиев вариант, нито пък такъв с 29“ предно колело и 27.5 задно. Canyon изрично са написали, че монтирането на по-малко колело отзад би компрометирало качествата на байка, макар че не бих се учудил, ако някои потребители са на друго мнение.

Затова пък сред окомплектовките, в които се предлага Canyon 29, има два типа. Тези с окачване FOX са с ход 160 мм отпред, докато тези с Rock Shox са със 150 мм. Най-скъпият вариант LTD (5999 евро) не е най-лек, но на теория би трябвало да е най-подходящ за „по-аграрно“ каране. Първенец по ниско тегло е вариантът под него – CF 9 (4999 евро), който тежи 13.42 кг.

Повече подробности за новия модел можете да видите в сайта на производителя: https://www.canyon.com/.

Оставете отговор

XHTML: Можете да използвате следните маркери: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>