PNW предлагат амортисьорен понижаващ кол

Наскоро един приятел ми изпрати линк към един интересен продукт на компанията PNW Components. Всъщност тази марка, основана от няколко човека с доста натрупан опит в индустрията, е интересна на първо място с това, че си е поставила за цел да предлага на пазара продукти с добро качество и на по-достъпна цена спрямо повечето конкуренти. В наши дни това съвсем не изглежда лека задача, но изглежда, че регулируемите колове за седалка на PNW се справят с нея – без да съм ги пробвал обаче, не мога да го твърдя със сигурност, така че говоря само по картинка. Тази картинка обаче включва и 3 години гаранция от производителя, така че явно той е достатъчно ангажиран с качеството на продуктите си.

Както и да е, специалното при модела Coast Suspension е, че освен функцията за регулиране на височината, този кол за седалка добавя и интегриран амортисьор с 40 мм ход. При това, ако се вярва на числата в сайта на производителя, тази „екстра“ не добавя много допълнителни грамове или съществена надценка – теглото се движи около 540 грама, което е нормално за повечето понижаващи колове от среден клас, а цената в САЩ е $179 – доста по-ниска от повечето „топ“ продукти. Колът се предлага с диаметър 27.2 със 100 мм ход и във варианти 30.9 или 31.6 със 120 мм ход, за външно или вътрешно окабеляване.

Реклама

Вярно е, че много хора не виждат особен смисъл в това колът за седалка да има функция и на амортисьор – темата е обсъждана надълго и нашироко във Форума на МТБ-БГ още преди 10-15 години, когато такива продукти (само че без функцията за реглаж на височината) се опитваха да станат популярни. Ако трябва да сме коректни към PNW, те по-скоро насочват този продукт към gravel байковете, към градските и туристическите велосипеди и към други подобни ниши. Но аз лично смятам, че ако колът Coast Suspension е достатъчно надежден, той би паснал добре на много АМ твърдаци, осигурявайки малко повече комфорт при изкачванията. При спусканията, както знаем, седалката обикновено трябва да е достатъчно далеч от тялото (затова са и понижаващите колове), така че там тази екстра няма значение.

Повече за продукта и за компанията производител можете да видите тук: https://www.pnwcomponents.com/.

Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>