Специализирано е-байк кормило и други нови продукти от PRO

Наред с новата система за електрическо подпомагане EP8, Shimano представи и няколко интересни продукта на дъщерната си марка PRO. Сред тях е и първото в света специализирано кормило за е-байкове Koryak E-Performance.

Koryak E-Performance всъщност включва и интегрирана лапа, към която има интегриран порт за компютърните дисплеи на Shimano (съвместимо е с всички такива до момента), контролиращи функциите на електрическото задвижване. Формата на интегрираната лапа е такава, че образува „легло“ за дисплея, където той да стои на безопасно и удобно за погледа място. Към кормилото се предлагат и специализирани ръкохватки, които улесняват боравенето с превключвателя от кормилото, ако е монтиран такъв.

Koryak E-Performance е с дължина 800 мм с 65 мм лапа, 20 мм издигане и 11 градуса извивка назад, която намалява напрежението в ръцете.

Реклама

Доколко такава иновация носи реални ползи вероятно ще могат да кажат ползвателите на е-байк системи Shimano. Има обаче и още няколко нови продукта от PRO, които си струва да спомена:

Корави и леки 35-милиметрови карбонови кормила THARSIS 3FIVE за ХС велосипеди в комбинация с лапа от същия тип. Тези компоненти са предназначени за хората, търсещи ниско тегло, но и повишена коравина. Кормилата THARSIS 3FIVE ще се предлагат в пет разновидности: Flat, Flat Top, Mini Rise (това ще го има и от алуминиева сплав), Rise и High Rise.

Лапата THARSIS 3FIVE е алуминиева (7050), с 9 градуса наклон и ще е налична в дължини от 60 до 100 мм.

PRO добавя и още два регулируеми кола за седалка с вътрешно окабеляване.

Първият е в серията THARSIS и е доста лек – 415 грама. Той е със 100 мм ход, с диаметър 27.2, 30.9 или 31.6 мм и е предназначен за ХС и Gravel велосипеди. Корпусът му е от алуминиева сплав, скобата за седалка е с два болта за реглаж и е от титанова сплав, а общата му дължина е 400 мм.

Другият кол е за АМ/ендуро велосипеди и е с диаметър 34.9 мм, който е все по-често срещан при този тип байкове. Ходът му е 150 мм и по всички останали характеристики той не се различава от събратята си в серията Koryak.

Всички нови продукти се очакват на пазара през есента на 2020 г.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>