DT Swiss добави към продуктите си още един регулируем кол за седалка

В началото на годината швейцарският производител DT Swiss представи новата серия компоненти 232 One, в която най-интересен бе новият понижаващ кол за седалка с ХС предназначение. Сега компанията добавя още един вариант на този продукт и с почти същото име – D 232.

Разликата между двата кола за седалка е единствено в материалите и теглото. За разлика от по-скъпия си събрат с добавката One в името, новият D232 е с алуминиева долна тръба и алуминиева скоба за седалката. Това увеличава теглото с няколко десетки грама, но и намалява цената до 335 евро (т.е. с повече от 150 надолу спрямо карбоновата версия).

Реклама

Въпреки разликата в материалите, теглото остава доста ниско – 416 грама без командата и жилото. Припомням, че това се дължи на обърнатата конструкция и вътрешното устройство на продукта. Това са и две от характерните му черти. Припомням набързо, че механизмът за промяна на височината е изцяло механичен и много надежден – не включва нито въздушна камера, нито хидравлика, само една метална пружина, лагери и блокировка. Освен това обърната конструкция прави кола по-корав и износоустойчив, а също и много лесен за обслужване и профилактика – тази процедура се свежда само до гресиране на плъзгащите елементи, което може да се направи за 5 минути, без дори да сваляте кола от велосипеда. Ако ви се наложи да направите последното обаче (например при транспортиране), закачането и откачането на жилото за командата също е пределно улеснено и не изисква никакви инструменти.

D 232 работи само на две степени – сгънат (60 мм надолу) и разгънат. Дължината му в разгънато състояние е 400 мм, а диаметрите, в които се предлага, са 27.2 и 30.9. Ако рамката ви е с тръба за 31.6 мм, монтажът става с преходник.

https://www.dtswiss.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>