Нови продукти за безкамерни гуми от Lezyne

През последните месеци Lezyne извади на показ няколко нови продукта, които както обикновено привлякоха вниманието ми, затова ви ги представям с по няколко думи. Общото между тях е, че са насочени към хората, които карат без вътрешни гуми.

Вентили CNC TLR

Със сигурност не мога да преброя всички производители, които предлагат вентили за безкамерни гуми в наши дни, но ето на какво са наблегнали Lezyne по отношение на този малък, но важен компонент.

Фрезованите от алуминиева сплав вентили се предлагат не само в няколко лъскави цвята, но и в три различни дължини:
44 мм: 6.4 грама
60 мм: 14.0 грама
80 мм: 16.0 грама
По този начин потребителят може да избере подходящ вентил за неговите капли в зависимост от техния профил и височина. Както виждате, теглото също е доста добро.

Както капачката, така и притягащата гайка са с релефна повърхност, за да улеснят завиването и развиването, а под гайката има и гумен О-пръстен за максимално добро уплътняване. Капачката пък включва два интегрирани инструмента – такъв за развиване на сърцевината на вентила и Torx T25, чрез който също можете да притегнете вентила към каплата.

Цената им в сайта на производителя е $19.99.

Реклама

TUBELESS INSERT KIT

Този малък комплект е пригоден за монтиране във вътрешността на кормилото, т.е. замества капачката на една от ръкохватките. За да пасне на почти всички кормила на пазара, комплектът включва три размера гумени О-пръстени. А ако развиете златистия край, ще откриете комбинирана пила за почистване на отвора в гумата и раздвоено шило за монтиране на фитили (в кутийката има и пет броя от тях).

Теглото на комплекта е 35 грама, а цената му $24.99.

CNC TUBELESS DRIVE

Това е поредната интересна помпа от Lezyne. В този продукт са съчетани три основни функции. Първата и най-очевидна е тази на компактната ръчна помпа, като специфичното е, че тя е предназначена за гуми с голям обем и по-ниско налягане – с лекота можете да постигнете 30 psi (около 2 бара), но това е максимумът посочен от производителя. За повечето карачи с безкамерни гуми тази стойност е напълно достатъчна. Струва си да се отбележи и това, че накрайникът е за вентили Presta, като може да се ползва и при извадена сърцевина на вентила, за да преминава повече въздух.

Ако искате да ускорите нещата или да постигнете налягането по-бързо, в дръжката на помпата ще намерите и патрон с CO2, както и накрайник за използването му.

И ако всичко това не е достатъчно, комплектът включва и интегриран инструмент за натъпкване на фитили, както и пет броя от тях.

Помпата е доста компактна – дължината ѝ е 173 мм, теглото 276 грама, а цената $79.99.


Между другото, Lezyne обновиха и много от популярните си ръчни помпи, но подробностите за тях можете да разгледате направо в сайта им: https://ride.lezyne.com/collections/hand-pumps.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>