MAXXIS BIKE Transalp 2020 няма да се проведе, обявени са датите за 2021 г.

Едно от най-популярните многоетапни състезания в света също „стана жертва“ на коронавируса. Като се има предвид броят на участниците и това, че маршрутът за 2020 г. бе изцяло на територията на Италия и Австрия, не е учудващо, че събитието (за първи път в над 20-годишната си история) бе отменено от организаторите, макар и с огромно нежелание, тъй като подготовката за него вече бе в доста напреднал етап. 

Добрата новина все пак е, че вече са решени датите за 2021 г., а маршрутът остава същият. Затова може да се каже, че събитието на практика е отложено, макар и с цяла година (както се случи и с Олимпийските игри). В тази връзка всички участници за 2020 г., които вече са се записали и са платили таксите си, могат да запазят правото си на участие за следващата година. „Резервациите“ ще важат до 31 януари, така че всеки участник да може да прецени внимателно решението си и ако предпочете, ще може да се откаже и да получи обратно таксата си.

Реклама

Припомням, че през 2020 г. в състезанието щяха да вземат участие и няколко участници от България. За момента едва ли някой от тях е взел сигурно решение, но се надявам, че ще имаме българско участие в надпреварата и през 2021 година.

Новите регистрации за MAXXIS BIKE Transalp 2021 ще започнат от 5 юли 2020 г. на адрес: https://www.online-registration.de/.

Актуална информация за събитието можете да следите тук: https://bike-transalp.de/en/.