СПИЦИ И БОДЛИ 2020 – извънредно дистанционно издание!

Организаторите на популярното състезание „Спици и бодли“ край Казанлък обявиха още преди няколко седмици, че тазгодишното издание се отменя, за да може всичко да бъде организирано както трябва и без компромиси за 2021 година. С отпадането на ограниченията за спорт и отдих в планините обаче те решиха да направят за всички фенове на събитието едно специално дистанционно състезание чрез Strava или друг подобен софтуер. При това, за разлика от други подобни прояви, които явно ще стават все повече, във „виртуалното“ Спици и бодли 2020 участниците ще могат сами да изберат маршрута, по който да карат, стига да отговаря на няколко базови изисквания за дължина, терен и денивелация. За повече подробности копирам текста от организаторите:

В тона на добрите новини от последните дни и ние имаме да ви съобщим една. Облаците се разсейват, КПП-тата отпадат, планините “работят” и се надяваме, че сте намерили начин да тренирате в изминалите месеци, защото предстои СПИЦИ И БОДЛИ 2020 – извънредно дистанционно издание!

КАКВО?
Колоездене / бягане / щафетно бягане / дуатлон.

КОГА?
Когато решите, в периода 16.05 – 22.05.2020 включително

КЪДЕ?
Където пожелаете, стига трасето да отговаря на следните изисквания:

37 км
900 метра положителна денивелация;
поне 80% по черни пътища или пътечки;
Допускат се обиколки (т.е. част от маршрута да се повтаря).

КАК?
Изберете си трасе, запишете “Спици и бодли 2020” в Strava (или друго приложение за измерване на дистанция и денивелация, което ползвате) и ни изпратете линк през нашия сайт – spici.spk.bg

КАТЕГОРИИ:
Колоездачно трасе – мъже / жени – 37км / +900м

Бягане – мъже / жени – 37км / +900м
Бягане – щафети (общо класиране) – 2 х 18.5км и общо +900м

Дуатлон (общо класиране) 2 х 37км, 2 х +900м

Не забравяйте към трака да ни изпратите и снимка на тема “Спици и бодли”.

Реклама

Няма такса за участие, затова всички са добре дошли да се включат! Всички участници ще получат дигитална грамота, а онези, които коректно са изпълнили условията за трасе, участват в класиране за награди, осигурени от Alpecin и Doppelherz Bulgaria. Победителите във всяка категория ще получат билет за Спици и бодли 2021!

Класирането ще бъде направено след 22.05.2020 спрямо всички изпратени ни тракове, като в класирането ще се взима предвид изтекло време (elapsed time), a не време за движение (moving time). Наградите ще изпратим чрез куриер, като допълнително ще се свържем с победителите, за да уточним детайлите.
Тъй като основната цел на събитието е да насърчим спортуване и активностите навън, ще разчитаме основно на съвестта на участниците, за да няма злоупотреби.

Специална награда:

НАЙ-ОРИГИНАЛНО ТРАСЕ

Тук няма да поставяме ограничения – дали ще изпишете името си с йероглиф върху картата или ще очертаете боа, глътнала слон, ще приветстваме всякакви форми на креативност. Наградата е осигурена от Alpecin.

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>