Veloraptor обяви ПланАински Маратон в Stava (по-нататък и на живо!)

С отпадането на затрудненията за спорт и почивка в планините, клуб Велораптор реши да предизвика любителите на ХС карането с едно интересно състезание, резултатите от което засега ще се отчитат в Strava. Името му е ПланАински маратон, включва дълго и късо трасе и ще се проведе в периода май-юни 2020 г.

Състезанията в Strava не са нещо ново в световен мащаб, аз поне съм чувал за такива още преди няколко години, но в настоящата ситуация вероятно може да се очаква бум на подобни надпревари. Всъщност първоначалната идея е била (и все още е!) това събитие да се проведе на живо, в обичайния формат за състезания тип МТБ маратон. Планината Плана е избрана поради много причини – близост до София, обширни и красиви панорами, хълмист терен, включващ множество изкачвания и спускания – и по-леки, и по-трудни. Организаторите са проучили и избрали маршрути, които предстои да съгласуват със съответните институции с цел провеждане, когато това е възможно, на реална надпревара.

Но дотогава всеки желаещ ще може да пробва силите си по някое от двете трасета, при това без ограничение в броя опити, без значение в какви условия и т.н. Организаторите поемат отговорността да направят и поддържат класиране, което ще обновяват на всеки 3-4 дни, като ще се включват само велосипедисти, преминали изцяло и точно по маршрута, като ще отчитат изтекло време (elapsed time), a не време за движение (moving time).

Началната дата е 3 май, а крайната ще бъде през юни, но още не е решено кога точно – датата ще бъде обявена поне 10 дни по-рано, за да може всеки да направи последни опити да подобри представянето си, преди класирането да стане окончателно.

Реклама

Ето и връзки към маршрутите в Strava:

КЪСО ТРАСЕ – 42 км
https://www.strava.com/routes/26019130?fbclid=IwAR3eAsM1jl8GFe1rZJF_JeUlwvMkCUXoD3-ZSLIXa5R31bikLwTiaqu6-Aw

ДЪЛГО ТРАСЕ – 67 км
https://www.strava.com/routes/26547354?fbclid=IwAR1bDWOG2_JUvpEtsld9teBFZMUEzhcQA0CHD3jhLXvuRCfL50Coy74EIIU

Пълни подробности вижте в страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/823286344827652/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>