Промени в международния календар заради COVID-19 – април 2020

В цяла Европа и в голяма част от света месец април бе време на изолация, карантина и ограничения, наложени заради разпространението на COVID-19. Разхлабването на мерките ще става плавно и поетапно, като отсега е ясно, че масовите прояви и събития ще бъдат сред последните, които ще получат разрешение за провеждане. Затова през последните седмици бяха обявени още промени в ключови МТБ събития от международния календар, за които ще ви информирам накратко в следващите редове.

Ендуро календарът претърпя пълна реорганизация, като цели 4 кръга за 2020 г. бяха напълно отменени. Това са:

– Вал ди Фаса/Каназеи, Италия – 4-5  юли

– Валберг, Франция – 18-19 юли

– Бърк, Върмонт, САЩ – 1-2 август

– Уислър, Канада – 8-9 август

Реклама

Така с промените до момента първият кръг от EWS се очертава да бъде в Цермат, Швейцария на 30 август. Финале Лигуре ще остане домакин на състезаниетоTrophy of Nations в края на септември (26-27), а Оларг във Франция ще бъде втори кръг от EWS и първи от EWS-E. Двустранното събитие в Петцен/Ямница (Австрия/Словения) бе отложено за октомври, влизайки в ролята на трети кръг, а четвърти и пети ще бъдат в Южна Америка – Манизалес, Колумбия на 6-7 ноември и Чили на 14-15 ноември.

Междувременно бяха отменени и състезанията (спускане и крос-кънтри) за Световната купа във Валнорд, Андора през месец юни. Организаторите няма да търсят нова дата за събитието си през тази година. Така началото на сезона засега се отлага чак за средата на август в Лензерхайде, Швейцария, като и това може да е предпоследно решение.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>