Още отложени и отменени състезания заради коронавируса

С развитието на пандемията COVID-19 все повече международни събития биват отложени или дори отменени, което вече доведе до сериозни промени в календара на UCI.

След като първият и вторият кръг по спускане в Португалия и Словения бяха отложени, а третият (Хърватия) бе направо отменен, последваха още такива новини.

Отлагането на Олимпийските игри едва ли изобщо има смисъл да го споменавам, защото трудно ще се намери човек, който да е пропуснал подобна вест.

Първият кръг от СК в дисциплината крос-кънтри, който трябваше да се проведе през април в Нове место, Чехия, също бе отложен – не е ясно за кога. След него бе отложено и Световното първенство в тази дисциплина, което трябваше да се проведе в Албщат, Германия в края на юни (тази година датата бе по-рано заради Олимпиадата). Очаква се обявяване на нова дата.

Четвъртият кръг по спускане по едно от най-популярните трасета – във Форт Уилям, Великобритания, бе направо отменен, тъй като организаторите не са успели да намерят друга подходяща дата за провеждане на събитието.

Реклама

По този начин календарът за СК по спускане (DHI)добива следния временен вид (защото няма как някой да прогнозира кога ще свърши всичко това):

21-22 март: Луса, Португалия – отложено, предстои обявяване на нова дата

2-3 май: Марибор, Словения – отложено, предстои обявяване на нова дата

9-10 май: Лошин, Хърватия – отменено

6-7 юни: Форт Уилям, Великобритания – отменено

20-21 юни: Валнорд, Андора

22-23 август: Мон-Сен-Ан, Канада

12-13 септември:  Вал ди Соле, Италия

19-20 септември: Ле Же, Франция

В дисциплината крос-кънтри, освен обявените по-горе промени, останалите организатори все още са в изчакване да видят как ще се развие ситуацията.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>