YT представи новия си ХС/АМ велосипед IZZO

Германската компания YT, един от лидерите в сегмента с директни продажби онлайн, продължава да разширява гамата от велосипеди, които предлага. Най-новото попълнение е моделът IZZO, който представя тяхното виждане за съвременен лек и пъргав велосипед, подходящ за по-дълги карания и по-големи изкачвания, но не по-малко радващ и при спусканията. Или другояче казано, концепцията при IZZO е: възможно най-лек и ефективен нагоре, със 130 мм ход на окачването, но с геометрия като за АМ/ендуро байк. В рекламния видеоклип за него и в описанието YT залагат на сравнението със самурайски меч – бърз, чевръст и остър!

IZZO се предлага в 4 варианта – всички използват една и съща карбонова рамка, налична в 5 размера. Веднага правят впечатление изчистените линии, които вероятно също са резултат от вдъхновението, почерпено от самурайските мечове. Всички жила и маркучи минават вътрешно, а в покой стойките на седалката следват линията на горната тръба. Ставите на окачването са с усъвършенствана система от лагери и уплътнения, а при захващането на шока към кобилицата има обръщаема вложка, чрез която можете да промените челния ъгъл с 0.5° и височината на средното движение с 8 мм. Тъй като за мен на първо място винаги стои геометрията, ето как изглежда тя при IZZO:

Колелата са 29-цолови. Ходът на окачването е 130 мм, като от YT твърдят, че са го проектирали да бъде ефективно при педалиране, активно при изглаждане на неравностите и прогресивно към края на хода, за да не създава грубо усещане при агресивно каране. Всички модели са снабдени с дистанционно заключване на задния амортисьор от кормилото, така че да може по всяко време да превърнете байка в „твърдак“ или да го върнете към активно състояния не задницата. При топ-модела Launch Edituon е използвана електрическата безжична система AXS на Sram. Всички модели използват задвижване с 1х12 предавки с технологията Еagle на Sram.

Реклама

Най-скъпият вариант, както стана дума, се казва Launch Edition и струва 6499 евро. Оборудван е с компоненти SRAM AXS (12-скоростна система Eagle и кол за седалка Reverb), окачване FOX Float (вилката е модел 34, задният амортисьор е DPS), колела E13 XCX Race Carbon и спирачки SRAM G2 Ultimate. Теглото на байка е 12 кг (размер S, без педали).

Най-достъпен е IZZO Comp с цена 2999 евро и тегло 13.2 кг. При него скоростната система е Sram NX Eagle, а окачването отново е FOX, но от по-евтиния клас на марката.

Повече за моделите IZZO вижте в сайта на производителя: https://www.yt-industries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>