Rock Shox обнови пневматичната пружина Debon Air

Една от важните, но „скрити“ промени във вилките на Rock Shox за 2021 г. е обновената пневматична пружина Debon Air. Тя ще намери приложение при топмоделите в линиите Lyrik, Pike, Yari и Revelation.

Debon Air е известна със своята „плюшена“ работа и отзивчивост, така че в това отношение Rock Shox едва ли могат да направят кой знае какви подобрения. Те обаче са променили малко вътрешното устройство на пневматичната система, измествайки позицията на буталото, за да осигурят повече „височина“ на вилката. Това е свързано с увеличаване на увереността при каране по технични терени, тъй като вилката потъва по-малко при началното си сгъване и оставайки по-висока, създава по-добро усещане при прагове, стръмни участъци и технични секции.

Реклама

Sram са стигнали до решението за подобна промяна въз основа на отзиви от техните състезатели, както и от клиенти – при предишното поколение, за да постигнат подобен ефект, много потребители се принуждаваха да помпат вилките си с по-високо налягане, от което обаче се губи част от началната отзивчивост, а и цялостно вилката се „втвърдява“, т.е. човек не може да използва целия ѝ ход оптимално. При новото поколение Rock Shox твърдят, че хем са запазили отличното справяне с всякакви терени и неравности, хем са осигурили по-оптимална позиция при каране, допринасяща за повече увереност.

Сравнение на новата и старата пнематични пружини Debon Air

Новата въздушна пружина ще може да бъде монтирана и във вилки от предишни поколения, а е възможен и друг подход – да подмените само няколко от елементите на системата, които са по-различни при новото поколение.

www.sram.com

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>