Байк и Рън за Чепън 2020 бе отложено за есента, вероятно няма да е само то!

Календарът със събитията тъкмо бе започнал да се оформя, и дойде коронавирусът. Обявеното днес от Парламента извънредно положение, а и цялостната ситуация с разпространението на COVID-19 в България, вече дава резултати под формата на отложени или отменени събития и организирани карания.

Най-значимото към този момент е „Байк и Рън за Чепън“, което бе отложено за 17 октомври. Въпреки че първоначалната дата на събитието, 25 април, засега е извън срока на извънредното положение, организаторите са преценили, че вероятността дотогава страната да се е върнала напълно към нормален начин на живот без ограничителни мерки е малка, затова са взели решение да изместят състезанието за есента. Съобщението им можете да прочетете тук: https://web.facebook.com/events/1029369787422419/permalink/1067348143624583/.

Друго популярно събитие, в самото начало на сезона (4-5 април), което няма да се проведе, е Великденският маратон на клуб „Зарата“ в Стара Загора. И в тяхното изявление се казва, че очакванията са спортният живот да се нормализира най-рано към лятото и есента. Клубът по принцип подготвяше двудневно събитие през септември, така че засега именно то остава активно в програмата им – Двудневен маратон – Бягане и Колоездене 2020 от 18 до 20 септември. Подробностите за него са тук: https://web.facebook.com/events/469163850634701/.

За същия уикенд е насрочено и състезанието Rocks N’Roll в Белоградчик – преди дни организаторите му обявиха, че все още изчакват да видят как ще се развие ситуацията и затова не са отворили онлайн регистрацията. Можете да следите подробностите за него тук: https://web.facebook.com/events/211694096895756/.

Реклама

От разговори с други организатори зная, че те също са в готовност за отлагания и промени на събития. В някои случаи решението дори не зависи от тях, а по-скоро от общините, на чиято територия се провеждат мероприятията, и то без да броим обявеното извънредно положение, за което тепърва ще разберем какви точно мерки ще включва. Множество „малки“ събития, макар и за ограничен кръг от хора, също бяха отменени.

И ако си позволя все пак доза оптимизъм, надявам се, че ограниченията няма да включват забрана за индивидуални пътувания от населените места до горите. А пък в горите пътища и пътеки много – с или без събития, всеки може да се възползва от настъпващата пролет и е напълно сигурно, че карането на колело в планината може има предимно благотворно влияние върху организма. Така че без паника, яхвайте колелата и „бягайте“ по-често към гората, далеч от хора и вируси! 🙂 Ако имате нужда от идеи за маршрути, знаете къде да ги намерите: https://info.mtb-bg.com/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>