GEO Handguards

Предпазителите за ръце (най-вече за пръстите), монтирани на кормилото, със сигурност са далеч от представата за добра естетика на повечето от нас. Може би затова те все още не са масово разпространени, макар че продуктът на AVS Racing, който е заимстван като дизайн от мотокроса, е рекламиран не от кой да е, а от Сам Хил, и може да бъде видян тук-там дори и в България. Впрочем тези, които са избрали защитата пред визията (или на които такъв аксесоар всъщност им харесва и на външен вид), споделят само добри впечатления от функцията, която изпълняват.

Наскоро отвъд океана се появи още един подобен продукт, наречен GEO Handguards, който е с доста по-различен дизайн, но се опитва да реши същите проблеми. Даже бих казал, че при този нов продукт защитата е още по-пълна, защото тези „скоби“ от еластичен полимер защитават както кокалчетата на пръстите и командите/спирачните лостчета, така и страничната част на дланта. Или ако трябва да опиша някои от ситуациите, в които GEO Handguards могат да помогнат, такива са:
– удар на кормилото в дърво;
– шибане от клонки от храсти и дървета покрай пътеката;
– удар на ръката в камък при падане (ако по някаква причина не сте пуснали кормилото);
– удар на командата или спирачното лостче в камък при падане.

Реклама

Името на създателя им Glenn E Olsen като абревиатура дава името на продукта. Историята на създаването им, както може да се очаква, е лична. Глен е запален планински колоездач и при едно каране по любима и добре позната пътека претърпява инцидент, който води до дислокация на два от пръстите на едната му ръка. „Голяма работа!“, биха казали повечето хора, отчитайки далеч по-тежките травми, които човек може да си докара с колелото при лош късмет. Така е, но Глен е дизайнер и скулптор, така че за него ръцете са основно средство за работа и той се зарекъл, че ще създаде продукт, който да предпазва хората в такива ситуации.

Както се вижда от снимката и видеото, предпазителите на GEO обгръщат открай докрай ръкохватките и монтираните до тях компоненти. Те са изработени от специален полимер, който е еластичен, но и много здрав. При удар предпазителите се огъват (което има и абсорбиращ ефект), вместо да се счупят. Чрез компютърен анализ формата и свойствата на материала са подбрани така, че да изпълняват възложените им функции максимално добре.

Цената на този интересен продукт е 75 щатски долара.

За повече подробности можете да разгледате сайта на GEO Handguards: https://www.geohandguards.com/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>