Canfield Bikes представиха новия си DH модел One.2

Има производители, към които изпитвам лек сантимент. Един от тях е Canfield Bikes. Преди доста години компанията се казваше Canfield Brothers. Появи се сякаш от нищото по времето, когато МТБ-БГ бе в първите си години. Тогава информационното пространство на планинското колоездене като че ли бе доминирано от американските марки и продукти. А може и да не е било така, но поради това, че достъпният за мен език бе английският, със сигурност бях най-добре запознат с предлагането на онзи далечен пазар. Та тогава се появиха Canfield Brothers с един шокиращ DH велосипед, който имаше огромен ход на окачването и доста интересна кинематика. Казано най-грубо, това бе един  от първите примери за конструкция с две двойки къси ставни връзки и „твърд“ заден триъгълник, закачен към тях, и движещ се около виртуална опорна точка. Сега такива системи на окачване се срещат под път и над път, но в онези дни повечето планински велосипеди използваха или вариации на Hosrt Link дизайна, или различни видове кинематики с реална опорна точка (с или без допълнителни ставни връзки). Така че байкът на Canfield определено бе интересен и новаторски за времето си.

Представеният наскоро ONE.2 е много по-модерен и няма почти нищо общо с онзи първи модел. Окачването през годините бе доста рафинирано и понастоящем носи името Canfield Balance Formula™, но като основни принципи може да бъде намерена връзката с първите байкове на компанията. Като цяло обаче най-точно е да се каже (а това личи и от името), че ONE.2 e наследник на модела Canfield The One, но значително осъвременен.

ONE.2 e downhill/freeride байк с 29-цолови колела и 8 инча (203 мм) ход на задното окачване, който е готов да се справи с всяко DH трасе или фрийрайд склон. Приемете обаче посочените характеристики само като нещо базово, което потребителите могат да променят, ако желаят. Ходът на задното окачване може да бъде намален до 190 мм чрез скъсяване на хода на буталото на шока. В такава конфигурация бихте могли да ползвате и еднокоронна вилка със 180 мм ход, както и понижаващ кол за седалка. Ако желаете, може да замените и колелата с 27.5-цолови или пък да „го играете“ с 29″ отпред и 27.5 отзад. 

Реклама

Имате избор и относно това дали да купите само рамка със заден амортисьор, рамка + шок + вилка или направо готов велосипед. Във всички случаи за окачването Canfield Bikes са се доверили на продуктите на Öhlins.

Геометрията е типично спускаческа и можете да разгледате параметрите за трите размера на рамката в таблицата долу:

За повече подробности относно One.2 посетете страницата в сайта на производителя: https://canfieldbikes.com/collections/2020-one-2

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>