Deviate представи своя шотландски АМ боец Highlander

Deviate Cycles е компания за велосипеди от Шотландия, която нашумя за първи път със своя ендуро байк Guide, който бе оборудван със скоростна кутия Pinion. Другото интересно при него е едноставното окачване с високо разположена опорна точка. Сега тази концепция е приложена и към новия АМ велосипед с 29-цолови колела Highlander.

Новият байк е създаден от нулата с идеята за максимална ефективност и универсалност. Рамката е изцяло карбонова, включително и задният триъгълник, който е закачен към предния чрез високо разположена става, което е и отличителната черта на този байк. Защо? Защото макар този тип окачване да се среща при някои байкове за спускане, при АМ/ендуро велосипедите той по-скоро е рядкост. Може би защото предполага наличието на допълнително зъбно колело, монтирано близо до ставата на окачването, чрез което се тушират някои негативни ефекти, характерни за подобна кинематика, без да се губят плюсовете. Основното предимство е ясно изразеното движение на задната ос назад и нагоре. По този начин задното колело преодолява препятствията по-леко и с усещането за повече дълбочина на хода. Това дава основание на Devieate да твърдят, че с Highlander ще се чувствате така, сякаш карате по-дългоходов байк, а не такъв със 140 мм.

Геометрията на Highlander е модерна и насърчава агресивното каране надолу, а дизайнът, освен че е красив, осигурява много пространство над горната тръба, която се спуска доста ниско, и достатъчно права част на седалковата тръба, така че да могат да се ползват понижаващи колове с голям ход.

Реклама

Ето и някои от основните характеристики на Deviate Highlander:

– 18-зъбна ролка при главната ос на окачването, напълно тиха, с два капсуловани лагера и портове за гресиране. 

– Използва верига със 126 звена – лесна за намиране, без необходимост от снаждане на вериги.

– Качествени капсуловани лагери, радиално-аксиални, с портове за гресиране, които улесняват поддръжката.

– Канал за жилата и броните, протектор за долната тръба, възможности за монтиране на бидон за вода и на други аксесоари.

– Достатъчно място за гума 29х2.8.

– Boost 148 проходна ос, средно движение с резба.

Моделът се предлага като комплект рамка + шок с цена 2750 британски паунда. Може да добавите и някои компоненти като вилка, чашки и кол за седалка.

Повече подробности вижте тук: https://www.deviatecycles.com/highlander.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>