Доброволно по пътеките над Копривщица на 28-29 март

Ясен Желязков от IztreshTeam в последните години живее в Копривщица и работи все по-усърдно за развитие на района като МТБ дестинация. А който е карал там, знае, че условия за това не липсват. В края на март Ясен е планирал едно доброволческо събитие, чрез което с помощта на приятели и съмишленици да подготви и подобри съществуващите пътеки за каране през новия сезон, както и да направи нови евентуално. За повече подробности цитирам описанието от събитието във Facebook:

Здравейте, приятели!
Каня ви на доброволчески уикенд в Копривщица, където имаме нужда от помощ за почистване на старите и прокарване на нови пътеки за планинско колоездене.
Работата е предимно в гората, с ръчни инструменти – ножици за рязане на клони, моторен трион за падналите дървета, кирки и лопати за дренажи или оформянето на отделни участъци. Освен това се налага да построим няколко малки мостчета, което изисква работа с чук, пирони и преместване на камъни.
Работим колкото ни е приятно и оставяме време за кратко каране. Затова освен работни дрехи си вземете велосипедите и необходимата екипировка.
Къща без име осигурява стаи за спане за до 10-12 човека и терен за вечерното разпускане, а община Копривщица и IztreshTeam – инструменти и логистична подкрепа.
Предварително ви благодарим за интереса, а ако не можете да се включите, ще се радваме да споделите събитието.

Очакваме ви!
Моля заявете участието си предварително, за да предвидим необходимият брой инструменти и места за настаняване.
За контакт 0887 77 13 00 – Ясен
email: [email protected]

https://www.facebook.com/events/222343652271243/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>