Две бързи новини за Световните ендуро серии

Малко преди началото на Световните ендуро серии за 2020 г. долетяха две новини – една добра и една лоша.

Добрата е, че Shimano става официален партньор на EWS и EWS-E за скорости, спирачки и електрически задвижвания (за е-байкове). В прес-изявлението няма много детайли относно параметрите на това партньорство, но със сигурност става дума както за спонсорство (то вече е факт чрез един банер на Shimano в сайта на EWS), така вероятно и за някакъв тип техническа поддръжка за всички участници в рамките на състезанията. Във всички случаи и двете страни изглеждат доволни и нямат търпение сезонът да започне.

Тук обаче идва лошата новина – първите два кръга от Световните ендуро серии бяха отложени чак за късна есен, през ноември. Припомням, че началото на сериите трябваше да бъде поставено на 27-28 март в Манизалес, Колумбия, а вторият кръг бе планиран в Чили малко след това. И двете държави са в Южна Америка, където коронавирусът все още е слабо разпространен, но точно това е една от причините за решението на организаторите – те проявяват необходимата отговорност и искат да избегнат пътуването на стотици хора от Европа (където ситуацията вече е достатъчно влошена) към друг континент в рамките на масово спортно събитие. Повече подробности можете да прочетете тук: https://www.enduroworldseries.com/news/1422-rounds-one-and-two-postponed/.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>