Новият Supreme DH от Commencal с участието на Амари Пиерон

За представянето на обновения си DH модел Supreme Commencal заложиха на своето най-силно оръжие по трасетата от Световната купа. Неговото име е Амари Пиерон. Неговите победи са най-добрия атестат за новия байк. Кадрите от изминалия сезон може би са по-въздействащи от евентуалните технически обяснения. Затова вижте ги:

А сега няколко думи и за промените и основните характеристики на новия Supreme DH…

Както може да се очаква, байкът се предлага във варианти с 27.5 и 29-цолови колела. Геометрията е сходна, но все пак има и дребни разлики. Можете да я разгледате подробно по-долу.

Една от основните задачи пред екипа от инженери на Commencal е била да увеличат коравината – както цялостно, така и в конкретни области. Целта е да се увеличи прецизността в управлението и да се избегне загубата на енергия. Не забравяйте, че в Световната купа всяка стотна има значение! 

Както и предишното поколение на модела, Supreme DH използва едноставно окачване с високо разположена ос, т.нар. high pivot. Този дизайн включва и обтягаща ролка за веригата, за да се неутрализира т.нар. ритане на педалите заради движението на задната ос назад и нагоре. При новото поколение позицията на тази обтягаща ролка е променена, с което ефективността при педалиране се увеличава.

Промени има и в кинематиката на окачването, които в комбинация с новата позиция на обтягащата ролка правят работата на окачването по-пъргава и отзивчива и позволяват на карачите да намалят началното сгъване (т.нар. sag), без да жертват комфорта.

Реклама

Ето как изглеждат данните за геометрията на Supreme DH при двата размера на колелата:

Supreme DH е с алуминиева рамка и се предлага в пет различни окомплектовки, като най-скъпата версия, която е реплика на състезателния байк на Пиерон, струва 6899 евро, а най-евтината е 3999 евро. Единият от петте байка е с пневматичен заден амортисьор.

Можете да видите повече за новия модел в сайта на производителя: https://www.commencal-store.com/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>