Новата линия DH гуми на Michelin за 2020 г.

Michelin е производител с десетилетни традиции не само при автомобилните гуми, но и при велосипедните. И макар че френската марка не е представена официално на българския велопазар (или поне на мен не ми е известно да има официален вносител/дистрибутор), тя има немалко почитатели у нас, може би защото тези, които са пробвали някога един или друг продукт от гамата ѝ, са оставали доста доволни.

В последната година или дори повече, Michelin разработваше своята нова линия от гуми за спускане. Първите подробности за тях вече се появиха в публичното пространство – засега само чрез сайта на британския им дистрибутор Silverfish, поради което и цените са в британски лири, но се очаква скоро да ги видим и в официалния сайт на производителя. Не е учудващо, че шарката на гумите в някои отношения прилича на АМ/ендуро модели, които вече са добили популярност, но все пак новите продукти (4 на брой) са проектирани специално за целите на спускането, което се отразява и на външния им вид, и на конструкцията, която е доволно подсилена, но ако посочените стойности за тегло са верни, може да се каже, че са в доста прилични граници. Към момента има някои разминавания между данните в описанията и в изображенията – например картинките показват четирислоен каркас, а в текста той е посочен като двуслоен, но може би това не е от най-голямо значение.

DH 34

DH34 се представя най-добре на твърди, скалисти и каменисти терени, както и в байкпарковете. Изолзвайки каучукова смес Magi-X и каркас Down Hill Shield, гумата осигурява максимално сцепление и стабилност при висока скорост на всякакви по-твърди терени и настилки.

– Телен борд, Tubeless Ready;
– 27.5/29;
– Каркас: 2×55 tpi;
– Широчина: 2.4 инча;
– Тегло: 1200 г (27.5)
– Цена: £59.99

DH34 Bike Park

Същата шарка, но от по-износоустойчива каучукова смес, наречена Gum-X. Както показва името ѝ, DH34 Bike Park е създадена специално за тези, които правят безброй спускания в байкпарковете. Макар външно да не се различава особено, тази гума използва по-проста конструкция и по-евтини материали, поради което и цената ѝ е по-ниска – добра новина за потребителите, които нямат възможност да сменят гумите си всеки месец. 

– Телен борд, Tubeless Ready;
– 27.5/29;
– Каркас: 2×33 tpi;
– Широчина: 2.4 инча;
– Тегло: 1180 г (27.5)
– Цена: £29.99

Реклама

DH 22

За този модел Michelin твърди, че е най-универсалният в новата серия. Представя се най-добре на меки и смесени терени, но няма да разочарова никого и на по-твърди настилки.

– Телен борд, Tubeless Ready;
– 26/27.5/29;
– Каркас: 2×55 tpi;
– Широчина: 2.4 инча;
– Тегло: 1200 г (26 цола)
– Цена: £59.99

DH Mud

Както показва името, този модел е с по-тясна специализация, а именно – кал, сняг и меки, рохкави почви. Шарката е типична за целта, но прави впечатление, че върховете а бутоните са оформени по-странно – това е, защото е предвидено при нужда те да бъдат отрязани, което обикновено се прави най-вече за състезания и позволява гумата да бъде модифицирана спрямо променящите с условия.

– Телен борд, Tubeless Ready;
– 27.5/29;
– Каркас: 2×55 tpi;
– Широчина: 2.4 инча;
– Тегло: 1250 г (27.5)
– Цена: £64.99

One Response to “Новата линия DH гуми на Michelin за 2020 г.”

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>