Нов Genius eRIDE от Scott за 2020 г.

Новото поколение на електрическия Scott Genius позволява монтирането на втора батерия, с която да увеличите пробега си почти двойно

За никого не е тайна, че сегментът на е-байковете се развива с главозамайващи темпове на западноевропейския пазар. Това е достатъчна причина за водещи компании като Scott да инвестират солиден ресурс в разработката на модели и технологии, с които да се опитват да изпреварят конкуренцията. Новият Genius eRIDE демонстрира най-доброто, което швейцарският производител може да предложи към настоящия момент.

За тези, които разбират добре английски език, вероятно ще е най-лесно просто да гледат този видеоклип:

За всички останали ето кратко обобщение на новостите и на основните детайли при Genius eRIDE 2020:

– Карбоновата рамка е с изцяло нов тип двустенна конструкция на долната тръба – тя позволява карбоновите нишки да запазят непрекъснатостта си, което води до повече здравина, респективно до по-ниско тегло, ако приемем здравината като константа. Пространството между двете стени се използва и като път за кабелите и броните. Има и модели с алуминиево рамка. Интегрираният протектор за долната тръба има и отвори за охлаждане на батерията.

– В кутията за батерията (т.е. в долната тръба) влиза акумулатор с капацитет 625 Wh, което е съизмеримо с повечето конкурентни велосипеди. Scott обаче са предвидили и приставка за втора, външна батерия с капацитет 500 Wh, която може да се свърже успоредно с интегрираната. По този начин общият капацитет се увеличава почти двойно до 1125 Wh, а това би осигурило възможност за доста дълги преходи със солидна денивелация. Тази технология е наречена Range Booster. Разбира се, едва ли някой ще иска постоянно да кара с две батерии, така че до втората може да прибягвате само при планирани дълги и изтощителни маршрути. За обичайните полудневни карания с дължина от 20 до 40 км и денивелация 1000-1500 м основната батерия би трябвало да е напълно достатъчна.

Реклама

– Двигателят е Bosch Performance CX от четвърто поколение с въртящ момент 75 Nm, свързан с контролер и дисплей, чрез които можете да изберете измежду 4 режима на подпомагане + интелигентния режим eMTB, който автоматично настройва системата за оптимално подпомагане и разчита на вградения в рамката сензор за скоростта.

– 150 мм ход на окачването отпред и отзад. Задното окачване следва концепцията от немоторизираните байкове на Scott. Вилката и задният амортисьор са тунинговани специално за модела и са свързани със системата за дистанционен контрол TwinLoc. От „стандартните“ байкове е запазена и възможността да монтирате както 27.5+, така и 29-цолови колела.

За повече информация погледнете тук: https://www.scott-sports.com/global/en/page/genius-eride

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>