Интервю с Давид Качон по повод партньорството му с Leatt

Давид Качон може и да не е най-голямата звезда в планинското колоездене, но със сигурност е от хората, които могат да разкажат доста интересни истории от всички краища на света. Това е и една от причините да публикувам с удоволствие различни материали от него и от пътуванията му – видеоклипове, статии, снимки. Другата причина е, че испанецът е намерил начин да прави това, което иска, по начина, който му харесва, а подобен баланс никога не е лесен и винаги предизвиква уважението ми. В началото на 2020 г. Качон обяви, че Leatt ще бъдат негов спонсор и по този повод разпространи кратка информация, снимки и едно интересно интервю. Ще намерите всичко това в следващите редове.

Съобщение до пресата

Давид Качон, многоликият испански планински колоездач, двукратен световен шампион по траял и най-популярния МТБ приключенец в Испания, се присъединява към #LeattFamily и ще бъде посланик на южноафриканската марка.

След оттеглянето си от състезателната сцена, Давид заживява „на няколко трасета“. Той е автор, редактор, разказвач. Държи местен байк магазин точно до Барселона. Качон е приключенец, предприемащ по няколко забележителни пътувания с велосипед всяка година – част от тях в Европа, други много по-далеч. Със своето траял минало Качон е опитен и техничен карач, който владее по нещо от всичко и може да го видите с gravel bike, ендуро велосипед, а напоследък и с е-байк. Всичко зависи от приключението, което е избрал.

“Пътувам навсякъде по света, опитвайки се да привлека вниманието към красотата на природата и да направя хубави видеоклипове, които да вдъхновят хората да пътуват и да изследват. Опитвам се да си партнирам с компании, които споделят тази моя страст и подкрепят работата ми. Leatt е много интересна марка, предлагаща качествени продукти за моите занимания и нужди. Освен това Leatt е от Кейптаун – мястъ, където все още не съм бил, така че може би именно там ще ме отведе някое от следващите приключения.“ – Давид Качон.

Всъщност където и да го отведат смелите му планове, Давид Качон ще е с най-новите продукти и екипировка на Leatt за 2020 г.

Интервю

Кой е най-добрият трик, който владееш?  По-добър ли си от Дани Макаскил?

Ако ми дадете бакнота от 100 евро, мога да я накарам да изчезне почти веднага, хахаха. Мислите ли, че е добър трик?

Мисля, че не се отличавам с някакви страхотни трикове, но благодарение на въображението си и на смесването на няколко различни стила в карането успявам да правя оригинални и забавни неща. Лично за мен най-забавни са някои от триковете, които правя с моя street байк. Разбира се, че не съм по-добър от Дани – мисля, че той промени играта; той е много оригинален и успя да направи точната стъпка, от която се нуждаеше един доскоро „скрит“ спорт като траяла, за да го модернизира и да го превърне в нещо, което се харесва на широката публика. Заедно с карачи като Фабио Уибмер и други, те са „новата вълна“ и са страхотно вдъхновение за мен, харесвам нещата, които правят.

Ти пътуваш доста, но разкажи ни малко за Испания – колко е популярно планинското колоездене тук, кой вид е най-харесван?

Колоезденето е популярен спорт в Испания и специално МТБ-то се разрасна много в последните години. Мисля, че в момента се случва едно прехвърляне на ендуро ентусиастите към е-байковете, така че последните със сигурност ще бъдат част от настоящето и бъдещето на нашия спорт.

Как балансираш между това да бъдеш публицист, собственик на магазин, пътешественик и да имаш приятелка? Коя част от всичко това ти отнема най-много време и коя харесваш най-много?

Признавам, че не е лесно. Най-важното е да имаш добър „отбор“ от хора, които да ти помагат, както и жена, която да проявява огромно разбиране, хахаха. Честно казано, частта от работата, която ме изпълва с най-добри чувства, е пътуването и карането. Мисля, че усещанията, които човек добива, пътувайки по света с байка си, са едни от най-добрите преживявания, които един любител на колозденето може да получи.

Реклама

Leatt е от Кейптаун, а ти обичаш да пътуваш. Да не би да подписа договора, защото искаш да отидеш до Южна Африка? 😉

Хахаха, разкрихте ме. Имах карфица, забодена върху ЮАР на картата на света от много време и може би това сега е добра възможност да посетя тази страна. Тъкмо ще мога да хвърля поглед на новите продукти, които Leatt подготвят.

Gravel колоезденето става много популярно, а е-байковете вече не могат да бъдат спрени. Кой тип каране ти харесва най-много?

Наистина харесвам всеки тип каране на колело, всеки стил има по нещо, което ме привлича и мотивира. От ВМХ и траял,през Gravel, Enduro, Freeride, Downhill, Ebikes… Напоследък много се запалих по е-байковете, мисля, че те умножават възможностите, които имаме в планината, и ни позволяват да изследваме и да караме на по-трудни места. Освен това с тях е много забавно да се кара и нагоре, а не само надолу – харесвам това.

Има ли продукт/колекция/технология на Leatt, върху която би искал да акцентираш?

Системата 360º Turbine, с която са снабдени всички каски на Leatt, за да намалява усукващите натоварвания върху мозъка, определено привлече вниманието ми; със сигурност е нещо, което е много важно за всеки, който прекарва много време на байка. Друг продукт, който бързо ми стана любим, е якето DBX 5.0 All Mountain, направо е брутално! Облъсква водата, проветрява се добре и предлага отличен комфорт и защита. Наколенките Airflex Pro – без съмнение това са най-добрите наколенки, които някога съм имал – леки, удобни и с необходимата защитна функция.

Какви приключения си планирал за сезон 2020?

Очертава се 2020 г. да е доста натоварена. Имам планирани няколко пътувания до Кайро, Ню Йорк, Турция… и вероятно Кейптаун. Мисля, че се задават забавни и готини преживявания. Това му е хубавото на пътуванията – преживяванията, опитът и откриването на нови места и терени, по които човек може да кара велосипед.

https://www.youtube.com/davidcachon

https://www.leatt.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>