Две нови каски от Kali, за които е добре да знаете

Kali Protectives в последно време представиха две каски, които си струва да маркирам с по няколко думи. Едната прави някои от върховите технологии на компанията по-достъпни като цена, а другата е в челните позиции временното класиране за ниско тегло при full face каските за АМ/ендуро карачи. 

Pace

Pace e нов модел, тип „половинка“, с широко предназначение (от любителско ХС каране до All Mountain приключения) и със сравнително достъпна цена (поне по западните стандарти) – 70 щатски долара. Най-важното в този продукт е технологията  Low Density Layer (LDL), която до момента се срещаше само при по-скъпите каски на компанията. За нея съм писал и преди – става дума за допълнителен слой от специален вискоеластичен материал и оформен по специфичен начин (с цилиндрични „бутончета“, обърнати към главата), който добавя допълнителна защита срещу усукващи и натоварвания и срещу по-слаби удари. Според тестовете на Kali LDL намалява силата на завъртане при удар до 25%, а праволинейната сила – до 30%.

Pace e с 15 отвора за проветрение и тежи 286 грама. Отговаря на стандартите EN 1078, CPSC. Предлага се в два размера (S/M 54-58 см и L/XL 58-62 см) и в няколко цвята.

Реклама

Invader

Още по-интересен за мен е моделът Invader, който предлага защита и за лицето чрез неотделим подбрадник, който според производителя може да издържи дори моторджийски тестове. Каската е снабдена с множество отвори за проветрение – това, наред с ниското тегло, са били основни приоритети в разработката ѝ. В резултат Invader тежи 640 грама (размер S), което я прави една от най-леките каски с подбрадник на пазара (единствено iXS Trigger FF я изпреварва с тегло около 600 грама за същия размер).

Invader също използва технологията LDL, за да осигури многостранна защита във всякакви ситуациии. Омекотяващите подложки са антибактериални, магнитната катарама осигурява лесно, но сигурно закопчаване, а регулируемата козирка е съвместима и с маски за спускане. Към каската се предлага и система за интегрирано закрепване на аксесоари като камера или фар.

Цената на Invader в САЩ e $225.

И двете каски, за които стана дума в тази статия, са покрити от програмата за замяна в случай на падане и счупване, за която можете да намерите подробности в сайта на производителя.

https://kaliprotectives.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>