Muc-Off представя раницата Lab.94

Британската компания Muc-Off е известна със своите препарати и продукти за почистване и поддръжка на велосипеда, но с годините дейността ѝ се разшири и обхвана много повече неща. Сега Muc-Off създават четвъртата си марка – Lab.94, която ще е насочена към специализирана МТБ екипировка, а първият продукт в тази линия е раницата Lab.94 Bike Pack.

Lab.94 Bike Pack е тактическа раница, вдъхновена от военните продукти и, подобно на тях, е създадена на модулен принцип. Казано най-просто, можете да добавяте или махате определени аксесоари, в зависимост от условията и желанията си.

Същинската раница е с обем 20 литра, който е регулируем посредством навиващия се горен капак – когато ви трябва повече пространство, можете да увеличите височината на раницата. Основният материал, който е използван, е 1000 Dernier Teflon coated Cordura® – Muc-Off са го избрали заради изключителната му здравина и издръжливост. За случаите на лошо време е предвиден и дъждобран. Както повечето МТБ раници, Lab.94 Bike Pack разполага с доста джобове – някои със специално предназначение (за очила, за пари и дреболии и т.н.), други с по-общо. Има също така система за прикрепяне на каска, както и странични компресиращи ремъци, които могат да се ползват и за фиксиране на защитна екипировка.

По-интересен обаче е модулният дизайн, който позволява да прикрепяте допълнителни аксесоари, увеличавайки полезния обем и функционалността на раницата. Както виждате, от външната страна има множество ремъци и „халки“ (системата „molle“ е заимствана директно от военните раници), чрез които можете да закачите различни принадлежности и най-вече специално създадените за целта Essentials Pack и DOPP Kit Bag.

Lab.94 Essentials Pack е допълнителна чантичка, предназначена за инструменти, резервна гума и други полезни дреболии. Произведена е от същите издръжливи материали като раницата и може да се фиксира чрез системата от ремъци към лицевия ѝ панел. Можете, разбира се, да я сложите и в основния товарен отсек, можете да я ползвате и извън каранията – точно в това е предимството на този модулен подход.

Lab.94 DOPP Kit Bag на практика е несесер за тоалетни и други принадлежности, само че такъв, който вероятно ще издържи и на пряка военна атака. Той също може да бъде прикрепен външно към раницата и по този начин може да е полезен при многодневни карания, когато искате най-важните неща за хигиенични нужди да са с вас.

Модулният принцип е приложен и към задната част на раницата. Между дишащия гръб и основното отделение има специален водоизолиран джоб, в който освен резервоара за вода можете да вмъкнете и протектор за гръбначния стълб. Към раницата се предлага и специален калъф, в който можете да сложите таблет или лаптоп (до 15″ дисплей) и да го вмъкнете на мястото на меха и гръбния протектор, превръщайки по този начин раницата в подходяща за града или за полет със самолет.

Muc-Off са направили и доста готин видеоклип, представящ раницата в детайли и в условията, за които е създадена:

Цената на раницата (самостоятелно) е 130 паунда, чантата за инструменти е £30, а несесерът £40. Разбира се, най-изгодно излиза покупката на пълен комплект, включващ раницата, двете допълнителни чанти, протектора за гръбнака и резервоара за вода, но за всичко това ще ви трябват кръгло 200 паунда.

Реклама

https://muc-off.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>