Три нови продукта от Lezyne

Lezyne е марка, която винаги ме е впечатлявала с дизайнерския си подход към продуктите. Не че залагат само на външния вид, напротив! Десетгодишната помпа в раницата ми, ползвана без прекъсване, е жив пример за качеството на аксесоарите им, но дори да приемем това за изолиран случай, който не може да служи за обобщение, факт е, че в повечето продукти на компанията неизменно си личи стремежът към съчетаване на функция и красота. Доколкото си спомням, Lezyne започнаха с инструменти, но  наши дни предлагат много по-широк асортимент от аксесоари за колоездене – фарове, велокомпютри и др. Новостите в каталога им обикновено са много и рядко успявам да ги следя изкъсо, но сега ще ви представя три нови продукта, които може би ще ви провокират да разгледате и други техни предложения.

Power HB Drive StVZO 500

Това е първият StVZO сертифициран фар с интегрирана батерия на Lezyne. Има два режима, „къси“ и „дълги“ светлини, съответно 290 и 500 лумена, а батерията осигурява издръжливост около 2 часа при силния режим и около 3 часа и половина при слабия. Монтира се лесно и бързо към кормилото чрез поставка с ремък, а оребреният алуминиев корпус помага за по-добро охлаждане.

Може би се чудите защо използвам терминология от автомобилите? Защото това има връзка с абревиатурата StVZO. Това са германските регулации за пътна безопасност и когато един колоездачен фар е сертифициран по тях, това означава, че е направен така, че да не заслепява насрещните участници в движението. Повечето хора си мислят, че заслепяването идва от силата на светодиода, но в действителност „виновник“ обикновено е рефлекторът/лещата – при по-евтини фарове или при такива, които просто не са предвидени за ползване по улици и автомобилни пътища, светлинният лъч може да осветява твърде високо. Светлините, които са предвидени за ползване в градски и междуградски трафик, обикновено са с „отрязан“ в горния край светлинен лъч, т.е. осветяват напред и надолу, но не на нивото на шофьорските очи. Освен това при такива предни фарове обикновено няма мигащ режим, тъй като той пречи на водачите на МПС да преценят адекватно дистанцията и скоростта на движение на насрещния велосипедист. Както можете да се досетите, в уредена държава като Германия всички тези изисквания са точно разписани и стандартизирани, така че ако един фар е одобрен в съответствие с StVZO, това гарантира, че е безопасен както за ползвателя си, така и за останалите участници в движението. И това не означава, че свети слабо. 😉

Реклама

Pocket Drive

Както споменах, помпите бяха едни от първите знакови продукти на Lezyne и компанията не е спирала да развива тази линия. Джобната помпа е едно от последните попълнения в колекцията, като от снимката можете ясно да добиете представа за какви размери става дума – 140 мм дължина, 80 грама тегло. Въпреки това и благодарение на телескопична си конструкция от фрезовани алуминиеви елементи, помпата Power Drive може да постигне налягане до 160 psi (11 бара), което е достатъчно дори и за твърдо напомпани шосейни гуми. Както и повечето други компактни помпи на Lezyne, този джобен мъник разполага с интегриран в тялото маркуч с накрайници за Presta и Schrader вентили, така че свързването към тях е лесно и сигурно, а дръжката е с релефна повърхност, за да имате сигурен захват при всякакви условия.

Flow Tool Caddy Pro

Интересно е как се завъртяха нещата. Преди години повечето планински колоездачи не искаха и да чуят за някакви прикрепени към леките им байкове аксесоари, но в наши дни всякакви чанти, кутии и прочее инвентар е отново на мода – разбира се, с доста по-изчистен дизайн, по-малки  размери и по-добра интеграция към различни части на велосипеда. Пример за тази тенденция е и Flow Tool Caddy Pro на Lezyne.

Става дума за твърд несесер (или омекотена кутия, ако предпочитате!) за съхранение на различни инструменти и дреболии от първа необходимост като резервна гума, щанги, лепенки, CO2 патрони, мултиинструмент, енергийни десерти и т.н. Интересното при Flow Tool Caddy Pro е, че е с формата на велосипедна бутилка, така че можете да го ползвате с поставка за бидон и да сте спокойни, защото е водоустойчив. А можете и просто да го мушнете в раницата си – достатъчно компактен аксесоар е и формата му е удобна.

https://ride.lezyne.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>