Два интересни продукта от BiKASE

BiKASE е американска семейна компания, която се е насочила към разработване на разни хитри и универсални аксесоари, целящи да улеснят и подобрят живота на колоездачите, а и на моторджиите, защото има продукти и за тях. Няма да ви занимавам с всички техни неща, но наскоро пред очите ми попаднаха два продукта, за които ми се ще да представя с по няколко реда – най-малкото защото съм виждал и доста „самоделки“ с подобно предназначение, които едва ли са лоши като функция, но при BiKase говорим все пак за серийно произведени аксесоари, които може би ще бъдат добре дошли за хора, които не обичат да си майсторят сами разни джаджи или по някаква друга причина предпочита готови изделия.

ABC Cage

ABC в случая означава Any Bottle Cage или, преведено на български, поставка за всякакви бутилки. Както виждате, името на продукта го описва напълно; дизайнът му също е пределно подсказващ по отношение на главната функция – не просто да държи стандартен велосипеден бидон за течности, но да може да се регулира и за почти всеки друг (разумен) съд. Разбира се, не се очаква някой да помъкне двулитрова бутилка на велосипеда си, но с повечето цилиндрични съдове с диаметър от 5.7 до 12 см няма да има никакъв проблем, а това на практика включва и повечето 1.5-литрови бутилки за минерална вода. Следващите снимки показват нагледно част от многото възможни приложения на ABC Cage, като съм сигурен, че едното от тях мигновено ще спечели сериозни симпатии сред българските планински колоездачи…

Регулиращият върток се ползва не само за промяна на диаметъра, но и за степента на стягане. Искате бутилката да стои по-сигурно? Затегнете повече. Искате да я вадите и прибирате по-лесно? Отпуснете малко.

Поставката може да се монтира стандартно чрез два болта към предвиденото за това място на рамката, но чрез различни преходници, предлагани от производителя, може да изберете и съвсем различно място – кормило, рамка, кол за седалка.

Цената на продукта е 24.99 щатски долара. Не е много изкушаваща за българския потребител, но така или иначе за момента все още не е лесно да намерите ABC Cage в европейски магазин…

Реклама

Anywhere Cage Strap Adapter

Другият интересен продукт е универсалният преходник за монтаж на поставка за бидон. Той е предназначен за все по-често срещаните случаи, в които рамката няма предвидени отвори за монтаж на поставка или има, но те не са на удобно за потребителя място. Чрез тази преместваема основа от BiKASE можете да прикрепите поставката и бутилката почти навсякъде по рамката или дори върху някои компоненти. Продуктът се монтира чрез гумирана велкро лента и гумена подложка – според производителя захващането е достатъчно здраво, за да издържи тежестта на стандартен велобидон (0.5 – 0.8 л). Цената на преходника е 14.99 долара.

https://bikase.com/