Nukeproof Scout 2020

Твърдаците за агресивно каране несъмнено преживяват ренесанс в последните години. Много хора разбраха, че най-важното в един байк е геометрията, а в това отношение всеки твърдак може да бъде направен така, че по никой показател да не отстъпва на АМ/ендуро велосипед с двойно окачване. Други съществени промени в последните години засягат стандартите за размер на колелата, размер на гумите и т.н. – все неща, които позволяват един съвременен твърдак да бъде едновременно по-комфортен, но и по-способен при каране по технични пътеки, трудни терени и т.н. В резултат на всичко това малки и не толкова малки компании предлагат в колекциите си чудесни, надеждни и достъпни велосипеди с твърда рамка, но с големи възможности. Такъв е и моделът Scout на Nukeproof.

Трябва да призная, че за него ми хрумна да пиша покрай един видеоклип, демонстриращ ясно на какво е способен байкът, ако попадне в ръцете на опитни (даже бих казал доста луди!) карачи, с каквито Nukeproof определено разполага под ръка:

А сега, независимо дали сте осъзнали какво точно се случваше във видеото, вижте набързо подробностите за „скрития главен герой“, по прякор „Скаута“:

– алуминиева рамка с тройно изтънени/удебелени и хидроформовани тръби от сплав 6061;

– 27.5-цолови колела с възможност за гуми с широчина до 2.8 инча;

– 140 мм ход на вилката;

– средно движение на резба (BSA) с накрайници за стандарта ISCG05 около него;

– задна проходна ос Sram Maxle Stealth 148х12 мм; 

– вътрешно и външно окабеляване, включително за понижаващ кол за седалка.

Реклама

Nukeproof Scout се предлага както като отделна рамка, така и като готови байкове в три различни окомплектовки. Подробностите за компонентите можете да разгледате в сайта на производителя, но както подчертах още в началото, далеч по-важна според мен е геометрията, така че ето стойностите за нея:

http://nukeproof.com/

Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>