„Изгубената планина“ – премиера на 22 декември

„Витоша е нашето богатство. Точно заради това решихме и да създадем този филм. Така повече хора могат да видят в какво състояние се намира планината и защо трябва да се полагат повече грижи за нея.“ Думите са от авторите на филма „Изгубената Витоша“, който ще бъде представен за първи път на 22 декември от 21.30 ч. в Bar Rabbit hole.

„Изгубената Витоша“ е филм с участието на братята Стоян и Явор Пейчонив (знаем си ги като Танеца и Явката) и техния приятел Йоан Нейчев (един от топ-спускачите в България през последните няколко години), режисиран и заснет от Никола Багаров, по-известен със зимния късометражен документален филм „Perception Of Freedom“. Както се досещате, това няма да е просто поредния байк филм с добро каране (макар че такова със сигурност има!), защото създателите му искат да наблегнат и на един социален проблем – че в последните години Витоша става все по-трудно достъпна за хората, които искат да спортуват там активно и да я ползват за отдих.

В есенните дни на 2019 г. група младежи честват една година, откакто Витоша е недостъпна за колоездачи. В търсене на изгубената за тях Витоша, реализират (почти)* проект, показващ затруднения достъп до планината след спирането на добре познатия ни лифт „Бай Кръстьо“.

Прожекцията ще се състои в Bar Rabbit hole на 22 декември, неделя, от 21:30.
След това Animal Fellas ще се погрижат за музиката и настроението.

Ако имате нужда от допълнителна мотивация, ето кратък видеоанонс:

*Почти реализиран е проектът, тъй като се търсят партньори и спонсори, които да помогнат за реализирането на премиерата.
Ако искате да сте част от спонсорите на филма можете да се свържете с авторите.

https://www.facebook.com/events/2928731643824883

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>