Световни ендуро серии – календар за 2020 г. и други новости

Отново се включвам с информация за Световните ендуро серии, този път обаче в бъдеще време. Календарът със събития за 2020 г. бе обявен още в средата на ноември – не само кръговете за същинските серии, но и пълният списък с континентални, квалификационни и други свързани събития.

Първо вижте къде и кога ще се проведат кръговете от Световните ендуро серии:

Освен осемте основни кръга на турнира и специалното състезание в края на сезона Trophy of Nations, бяха обявени и три събития за е-байкове, 48 квалификационни събития и още 20 други състезания, които са част от European, Asia-Pacific и North American Enduro Series. Така общият брой на събитията в календара на EWS за 2020 г. достига 80, разгърнати в 35 държави на 4 континента. Повече подробности за пълния календар можете да прочетете в сайта на EWS: https://www.enduroworldseries.com/news/1379-full-2020-calendar-released/

Ако ви е интересно да прочетете повече за северноамериканския кръг в Бърк – едно изцяло ново място за EWS, можете да видите подробностите тук: https://www.enduroworldseries.com/news/1374-usa-venue-added-to-2020-calendar-/.

Доста интерес предизвикаха и сериите EWS-E, които са съвместно дело на EWS и UCI. Както вече сте се досетили, това ще са ендуро състезания за е-байкове, при това проведени на най-високо ниво в три европейски държави – Франция, Швейцария и Италия, като победителите в крайното класиране ще бъдат обявени за шампиони на сериите. Форматът ще запази духа на ендурото и основните правила, но ще има и особености, свързани с възможностите на е-байковете. Така например специалните етапи ще включват и технични изкачвания, за да може да бъде впрегнат и използван пълният потенциал на е-байковете, а и на ездачите им. Трансферите също ще са по-трудни – времето за преминаването им ще е по-кратко, а като терен ще включват повече пътеки, а не само черни пътища. За да бъде всичко честно, организаторите на EWS в последните 2 години са разработили и тествали технология за проверка на изходящата мощност на е-байковете, така че да могат да осигурят честно съревнование в новите серии. Повече за всичко това можете да прочетете тук: https://www.enduroworldseries.com/news/1371-enduro-world-series-launches-ewse/.

И ако това не е достатъчно, организаторите на EWS обявиха и програма за туристически карания, реализирана съвместно с агенцията H+I Adventures. Чрез тези байк ваканции участниците ще могат да карат буквално по следите на състезателите от Световните ендуро серии, но далеч не е само това – за повече подробности можете да прочетете тук:
https://www.enduroworldseries.com/news/1372-ews-travel-launches-in-finale-/
https://www.enduroworldseries.com/travel/

https://www.enduroworldseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>